LOJ - Onthulling naambordje - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

LOJ - Onthulling naambordje

loj
Jawel, eindelijk was dan toch de grote Dag aangebroken. Alweer een historisch moment, een hoogtepunt in het bestaan onzer Groene akelig platte Landsgemeente.

Om 19.10u arriveerden Wethouder F. samen met zijn Rampencoördinator op de blauwe SuperSpartamet bij het sluisje over de Kooinsloate. Daar stond al iemand te trappelen. Jawel, onze zeer gewaardeerde Burgemeester B., die zich voor de gelegenheid had gestoken in een sfeervol T-shirt bij wijze van PR-stunt.

Over de Wilhelminabrug marcheerden tientallen nieuwsgierigen, want de avondvierdaagse kwam net voorbij en menigeen hield in om te zien wat zich daar beneden allemaal afspeelde.

Ondertussen rommelden dreigende donderwolken ten NW van Jurgensland, en vielen er enkele sub- en meerdere -tropische regendruppels van divers allooy en pluimage.
Onverschrokken echt trok B. zijn geheime wapen: een tube orginele Action Secondenlijm (3 hele tubes voor € 0,39,..... maar dan heb je ook wat).

Dit wetende spoedde het gezelschap zich naar het doelwit: een paal aan de Jurgensweg. B. trok zijn tube, smeerde paal én bordje royaal in en drukte het bordje tegen de paal. Wat onmiddellijk losliet, want secondenlijm moet je zeer zuinig gebruiken.

Van zuinigheid houdt onze Burgemeester niet, dus hoppa de hele tube leeg. Wethouder F., in zijn spaarzame vrije uurtjes ook fervent klusser gaf heel voorzichtig de tip om er een vlammenwerper op te zetten, maar dat vond de RC geen goed plan.

Na 1½ uur was de onweersbui leeggeregend, en zaten de wandelaars al lang en breed in de kroeg aan het bier, de RC en de wethouder zaten te rillen in hun enkeldeks actiontentje bij de Rottnkolk en de lijm droog.
Wij zijn allen erg benieuwd hoelang de doelgroepertjes van het Jurgenschlander Tuchthuis annex Correctiefschavot hun edele vingertjes van het bordje af kunnen houden...
Terug naar de inhoud