2023-03-22 Hoe heeft Jurgensland gestemd? - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2023-03-22 Hoe heeft Jurgensland gestemd?

nieuwsarchief
Ook in Jurgensland zijn weer de verkiezingen geweest voor de Provinciale staten en de Waterschappen.
Het college heeft gemerkt dat velen van de nog zwevende kiezers uiteindelijk dankbaar gebruik hebben gemaakt van onze stemwijzer.

Nadat de laatste stemmer afgelopen woensdag zijn stem had uitgebracht door met een riek in de hooibaal van zijn keuze te prikken werd de stemcaravan en het naastgelegen weiland met stemhooibalen door het college om precies 21:00 uur afgesloten.

De volgende dag werden alle rieken per hooibaal decentraal geteld door het groot Jurgenslander stemcollectief zodat er heel snel bekend was welke partijen mee mogen gaan doen in het besturen van ons Jurgensland.

Zetelverdeling voor de Provinciale Staten:
Uitslag Provinciale Statenverkiezingen 2023

Zetelverdeling in het Waterschap
Uitslag Waterschapsverkiezingen 2023

Tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau in de stemcaravan aan de Verlengde Jurgensweg 1a werd de officiële uitslag van de verkiezingen vastgesteld en bekend gemaakt door het openbaar lichaam Wendy, vergezeld door haar sidekick Joapie die de beamer met de uitslagen mocht bedienen.

Conclusie: voor zowel de Provinciale Staten als het Waterschap zal er niets veranderen aldus een opgeluchte wethouder F. die voor ook de komende 4 jaar weer verzekerd is van een adviserende rol bij beide organen.
Terug naar de inhoud