2019-08-12 Computer van Joapie geteisterd door Intel Processorrups - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2019-08-12 Computer van Joapie geteisterd door Intel Processorrups

nieuwsarchief
Afgelopen weken heeft onze jeugddelinquent Joapie zijn 40 uur nuttig besteed aan het opruimen van nesten met de welbekende Eiken Processierupsen welke hun intrek hadden genomen in de oude eiken langs de Jurgenslander Allee.
Bij het zorgvuldig verwijderen van deze nesten werd uit één van deze nesten naar Joapie gesnauwd dat ze hem nog wel zouden krijgen...

Nadat alle nesten waren afgevoerd ontdekte onze jeuggdelinquent onder een flinke laag stof en huismijt een antieke stemcomputer in de stemcaravan van ons openbaar lichaam Wendy.
Deze computer is in het verleden vaak door onze boeren, burgers en buitenlui gebruikt om hun nietszeggende stemmen uit te berengen voor landelijke referenda, provinciale- en waterschapsverkiezingen.

Nadat Joapie alle stof van de computer had weggeblazen en hij menig de uitstekende gele en groene draadjes met kroonsteentjes aan andere uitstekende rode en blauwe draadjes had gekoppeld was het moment om hem op te starten al snel waarheid geworden. Snel drukte hij nog wat warmtepasta op de 286processor zodat deze goed de warmte kon afgeven aan het moederbord.
De 2 geheugenbankjes van samen 512kB werden ook nog even mooi opgepoetst.

Na de nodige geluiden waar een gemiddeld espressokoffiezetapparaat trots op zou zijn kwam de harde schijf langzaamaan tot leven en na nog meer piepjes en knarsgeluiden was er eindelijk een teken van leven: er was beeld op de oude amberkleurige 11 inch Philips beeldbuismonitor.

Eenmaal toen Joapie de scherpte en het contrast van de monitor goed had ingesteld ontwaarde hij een Micro$oftlogo en Win 3.11.
Snel sloot Joapie het netwerk aan, want dit was een echte netwerkversie die het blijkbaar ook nog deed!

Opgetogen ging Joapie aan de slag!

Na 2 potjes Wolfenstein gespeeld te hebben begon de computer te vertragen, nog meer te vertragen en uiteindelijk was hij niet meer vooruit te branden.

Gedesillusioneerd besloot Joapie de kast te openen en tot zijn stomme verbazing zat er allemaal rag op de ventilator van zijn 286processortje. Door dit rag werd de processor niet goed meer gekoeld en deze stond inmiddels aardig te koken.
Nadat Joapie het rag had weggehaald zag hij de grote boosdoener... omdat hij in alle haast vergeten was een virusscanner te installeren had een Intel Processorrups zijn intrek genomen in de 286processor en was hij bezig hem langzaam maar zeker op te peuzelen.

Laat deze Intel Processorrups nu net het neefje zijn van de eerder deze week door Joapie verwijderde Eiken Processierups...


Terug naar de inhoud