2019-07-24 Gemeente Jurgensland hitterecord 97graden in de schaduw - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2019-07-24 Gemeente Jurgensland hitterecord 97graden in de schaduw

nieuwsarchief
Ook in de gemeente Jurgensland heeft de hitte genadeloos toegeslagen.

Nadat in de landelijke pers het bericht verscheen dat in Gilze-Rijen de themometer uiteindelijk 40,7 graden celcius had aangegeven besloot onze waterstandenopnemer om eens een kijkje te nemen in de thermohut welke vorige week door onze jeugddelinquent Joapie vakkundig in elkaar was getimmerd.
Eenmaal aangekomen bij de themometerhut ontwaarde de waterstandenopnemer een enorme meetschaal met daarop de belachelijk hoge temparatuur van maar liefst 97 graden celcius.

Wat was er aan de hand met het klimaat dat deze enorme temperatuurstijging juist in Jurgensland een feit was, en dat de waterstandenopnemer hiervan persoonlijk getuige mocht zijn.
Door emoties overmand en een traan wegpinkend raadpleegde de waterstandenopnemer de logfiles welke keurig werden geplot met een oud Epson FX dotmatrixprintertje welke weer was aangesloten op een zonnepaneeltje om toch ook mee te doen aan de duurzaamheidshype.

Na enkele minuten bleek hoe deze uitzonderlijk hoge meetwaarde was opgebouwd en kon de waterstandenopnemer gerust huiswaarts keren.
Hierbij de resultaten van de metingen
08:00 : 21 graden
14:00 : 36 graden
20:00 : 40 graden
-----------------
totaal : 97 graden
Terug naar de inhoud