2017-02-10 Kortebroekendag Jurgensland daverend succes - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2017-02-10 Kortebroekendag Jurgensland daverend succes

nieuwsarchief
In geheel Nederland wordt de laatste jaren, na de zure regenaanval van de vorige decennia, ieder jaar een dag besteed aan de klimaatverandering. U weet wel de schommeling van de temperatuur, waterstanden, zuurstofgehaltes en meer van die scheikundige combinaties welke ook de boeren, burgers en buitenlui op het Jurgenslander College hebben geleerd.

Om de opwarming van de aarde in een extra zonlicht te plaatsen heeft het college besloten om 10 februari uit te roepen tot korte broeken dag.

Want waren het niet de Vikingen die gekleed in korte broeken de rotsachtige, nu door ijs en sneeuw onzichtbare, kustlijn van Groenland keurig in kaart hebben gebracht tijdens één van de vorige warmere perioden van deez' aardkloot?
Om hen en hun korte broeken een eer te bewijzen zullen wij deze dag verder in de Jurgenslander analen opnemen als "Jurgenslander Korte BroekenDag", de JKBD.

Minister-president Mark Rutte heeft beloofd persoonlijk in korte broek naar Jurgensland te komen, en zoals we weten komt deze minister-president altijd en onvoorwaardelijk al zijn beloften na, dus is het Jurgenslander mannenkoor al druk aan het repeteren gegaan om dit bezoek op te luisteren, vanzelfsprekend ook in korte broek!

Het college overweegt nog om ook de verschuiving van de aardas later dit jaar te vieren in "De week van de verschuiving",  omdat de datum nog niet vast staat van deze week kan deze nog verschoven worden.

Terug naar de inhoud