2015-09-23 Spionageschandaal oliebollenkraam - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2015-09-23 Spionageschandaal oliebollenkraam

nieuwsarchief
Tijdens een grootscheepse inval van politie, Interpol, Keuringsdienst van Waren en de douane in een oliebollenfabriek aan de 1e Jurgenslander Dwarsweg is vanmiddag een 95-jarige werknemer aangehouden op verdenking van bedrijfsspionage.
Er was al langer een vermoeden dat er gespioneerd werd om het geheim van de ongeëvenaarde kwaliteit van de oliebollen die verkocht worden in de Jurgenslander Oliebollenkraam (sinds de start van de Jurgenslander Gazet Oliebollentest steevast eindigend op de laatste plaats) te achterhalen.

Zo zou er al uitgelekt zijn dat men de oliebollen bakt in de olie welke men het jaar daarvoor gebruikt heeft; dit om het zo kenmerkende aroma van de oliebollen van de Jurgenslander Oliebollenkraam te garanderen.
Overigens wordt dit feit door een medewerker van de Jurgenslander Oliebollenfabriek met klem tegengesproken: “Wij laten onze oliebollen nooit uitlekken”, aldus het commentaar van de geciteerde medewerker die anoniem wenst te blijven.

Aan wie de ontmaskerde spion de gevoelige bedrijfsinformatie doorspeelde wordt nog onderzocht.
Duidelijk is wel dat hij een riante vergoeding ontving voor zijn diensten: in een kelderkast bij de man thuis werd een schap vol met pannenkoekenmix van een concurrerende firma aangetroffen.
Saillant detail: de man had recentelijk nog zijn 80-jarig dienstjubileum gevierd, een unicum in Nederland en als blijk van waardering een zak met 80 oliebollen uit het millenniumjaar 2000 ontvangen.
Terug naar de inhoud