2013-01-28 Beatrix solliciteerd naar burgemeesterschap Jurgensland - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2013-01-28 Beatrix solliciteerd naar burgemeesterschap Jurgensland

nieuwsarchief
Koningin Beatrix zal naar verwachting vanavond om 19.00 uur via een toespraak op radio en televisie bekend maken dat ze officieel een gooi zal doen naar de functie van burgemeester van ons o-zo mooie Jurgensland. De Jurgenslander voorlichtings dienst [JVD] doet vooraf geen mededelingen over de inhoud, maar bronnen van de Jurgenslander Gazet en van persbureau Wendy-Online melden dat de koningin haar sollicitatie zal aankondigen.

Naar aanleiding van deze geruchten heeft Joapie Jurgens zelf contact gezocht met onze vorstuin en haar de vraag voorgelegd. Als antwoord kreeg hij mee: "Wij zijn nog in de bloei van onze levens, en wij kunnen er best nog wel een betrekking naast houden. De functie van burgemeester van Jurgensland ambieren wij al jaren en nu is misschien het moment daar dat wij daar aanspraak op wensen te doen".

Al langere tijd werd gespeculeerd over het moment van sollicitatie. De plotselinge bekendmaking door de JVD van de toespraak op radio en tv (en later rondgebazuind door onze vermetele dorpsomroeper. G. Jurgens (alias "De Schreeuwer") maakte snel duidelijk dat de sollicitatie op handen is. Beatrix' zoon Willem-Alexander zal haar persoonlijk langsbrengen.

De toespraak die straks landelijk wordt uitgezonden, is eerder vandaag opgenomen in de keuken van paleis Huis ten Bosch.

Direct na de toespraak van Beatrix zal premier Mark Rutte, de man zonder eelt, ook het woord richten tot het volk. Hij zal dat doen vanuit de keuken van het torentje (om in stijl te blijven...), zo maakte de JVD zojuist bekend.

Ook op Twitter zijn de geruchten over een aanstaande sollicitatie al losgebarsten. De koningin wordt donderdag 75 jaar, al langere tijd wordt gespeculeerd over het moment waarop zij de functie van burgemeesterschap van Jurgensland erbij zal betrekken.
In haar officiële agenda, zoals die wordt gepubliceerd op de website van het koninklijk huis, staan na 30 april meerdere afspraken ingepland met "diverse boeren, burgers en buitenlui van aller allooi om met hen een vorkje te prikken en een kruidenbittertje te slikken"....

Navraag bij onze huidige burgemeester B. levert echter een geheel andere zijde van het verhaal op: Ik stop er helemaal niet mee, ik heb nog vele, zeer vele jaren voor de boeg in ons Jurgensland. Samen met wethouder F. hebben wij nog veel moois voor onze boeren, burgers en buitenlui in petto, en daar laat ik door niemand een streep door zetten!", Misschien dat ze beter eens kan aftreden, dan solliciteer ik gewoon ook nog even naar haar baan erbij..."aldus burgemeester B. zojuist voor de lokale Jurgenslander Omroep.
Terug naar de inhoud