2012-08-25 Klimaat in Jurgensland duidelijk van slag - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2012-08-25 Klimaat in Jurgensland duidelijk van slag

nieuwsarchief
Terwijl heel Nederland gebukt gaat onder een deken van warme lucht , extreme regenval en onweer is het schaatsseizoen in Jurgensland op de Rott'nkolk alweer van start gegaan.

De aftrap werd dit jaar gegeven aan de lokale boys van de siamese simultaanboeren Harry en Frans Jurgens van de Verlengde Jurgensdwarsstraat 132a en 132b om met hun zelfgebouwde icekarts annex gemotoriseerde rollators het ijs op de Rott'nkolk te testen en ritueel in te wijden.

Het is alweer 3 jaar geleden dat deze inmiddels wereldberoemde Jurgendslander activiteit zijn oorsprong vond in de stemcaravan van ons openbaar lichaam Wendy.
Zij was het die in een vlaag van verstandsverbijstering de deur van zowel de stemcaravan alsmede de deur van de diepvries in de stemcaravan zelf open had laten staan toen Jurgensland getroffen werd door een hittegolf.
Doordat de deuren open bleven staan daalde de temperatuur plaatselijk zo snel dat zich al snel een minimiaal ijslaagje op de Rott'nkolk vormde.

Omdat het college vervolgens per edict uitvaardigde dat indien de buitentemperatuur tot boven de 28graden zou oplopen alle boeren, burgers en buitenlui welke hun verblijf hadden opgesteld rondom de Rott'nkolk ook de deuren van hun ettablissement en vriesvak dienden te openen zodat de ijslaag zich sneller kon vormen tot een schaatsvloer waar een ieder van kon profiteren.

Dit jaar was het dus vrij laat in de maand augustus eindelijk het geval, maar ook Joapie Jurgens die even los was gelaten uit de Jurgenslander kinderherstelinrichting om als volleerd ijsverkoper op te mogen treden was zeer in zijn nopjes met de verkoop van maar liefst 50kilo schepijs waarvan naar nu blijkt de uiterste verkoopdatum 2 jaar geleden al was verstreken.

Nadien hebben zich al vele tientallen mensen zich gemeld bij de Jurgenslander giercentrale annex ziekenhuis.....


Alle verloven zijn ingetrokken!

Terug naar de inhoud