2012-02-15 Ook Jurgensland blijkt meerdere Appels te herbergen - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2012-02-15 Ook Jurgensland blijkt meerdere Appels te herbergen

nieuwsarchief
In Engeland zijn meer dan 400 verdwenen tekeningen, schilderijen en notities van de Karel Appel teruggevonden.

Ze lagen in een loods in Engeland. De weduwe van Appel, Reine Claude, heeft de echtheid van de werken bevestigd door ze stuk voor stuk te behappen.

De Appels verdwenen in december 2002, toen ze werden vervoerd van Appels studio naar de Karel Appelstichting in Amsterdam. Japie Jurgens heeft tot nu toe ontkent en zegt niet te weten wie ze in de Britse loods heeft neergezet.

Naar aanleiding van deze spontane openbaring heeft ook het College van de Gemeente Jurgensland een flinke en kise zoektocht gehouden in alle op het gemeentelijk grondgebied gelegen objecten (al dan niet BAG-gerelateerd) en luchtkastelen. Hierbij bleek dat onze lokale fruithandelaar "Jurgens Groen, Frivool & Fruitig" ook meer van de zaak af wist.

Het College heeft toen in haar wijsheid besloten om agent Langdraad persoonlijk op deze casus te zetten welke direct feitelijk handelend de gevonden Appels heeft veiliggesteld.

Om de boeren, burgers en buitenlui alvast één te maken met deze vondst heeft het College hedenmiddag besloten de gevonden collectie Appels online te zetten.
Terug naar de inhoud