2011-11-21 Oorzaak dikke mist in Jurgensland bekend - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2011-11-21 Oorzaak dikke mist in Jurgensland bekend

nieuwsarchief
Ons land is de afgelopen dagen gehuld in een hardnekkige dikke mist. Opvallend hierbij is, dat de luchtvochtigheid echter laag is.

Volgens de weerkundige Jurgen Timofeeff is dit een niet te rijmen situatie., zodat nader onderzoek hier zeker op zijn plaats is.

Vanavond 17.00 uur is in een extra uitzending van het journaal de oorzaak van de mistdeken bekend gemaakt.

Een speurtocht via de z.g. Snuffelpalen in het land wees uit dat de bron van de mist binnen de grenzen van Jurgensland gezocht moest worden. De uiteindelijke boosdoener werd gelokaliseerd op het dak van het woonhuis van Wethouder F.: diens schoorsteen die onafgebroken een dikke rookpluim uitbraakt.
F. blijkt zijn allesbrander reeds enkele dagen vol te stouwen met hout dat doordrenkt is met 2-taktbrandstof voor zijn Spartamet.

Omdat er niet genoeg trek in de schoorsteen zit leek het Wethouder F. wel een goed idee om de houtblokken een beetje te helpen om vlam te vatten. Tevens is hij zo van het inferieure vat brandstof af die Joapie J. hem voor een schappelijk prijsje geleverd had.

Omdat het stookhok nagenoeg leeg is, mag de Wethouder zijn allesbrander gecontroleerd laten leegbranden.

De verwachting is dat in de loop van morgenmiddag de mist zal optrekken.

Een extra opmerking dient gemaakt te worden over dat wethouder F, tevens een fervent computeraar, ook mee wilde doen met de nieuwste rage "In de cloud werken", iets wat hij wel erg letterlijk heeft opgevat de laatste dagen...
Terug naar de inhoud