2011-10-14 Joapie Jurgens veroorzaakt wereldwijde Blackberry-storing - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2011-10-14 Joapie Jurgens veroorzaakt wereldwijde Blackberry-storing

nieuwsarchief
Joapie Jurgens heeft afgelopen woensdag er persoonlijk voor gezorgd dat het wereldwijde Blackberrynetwerk plat kwam te liggen...

Onze meest bekende en beruchte uitschotjongere bleek die dag weer last te hebben van een aanval van doelloosheid en ongeinteresseerdheid, een ziekte die hij ruim een half jaar geleden opliep toen hij op schoolreis de Tweede kamer in het Haagse duinendorp aandeed. Getooid met een keukentrapje en een grote juten zak sloop Joapie de boom- en zwartebessengaard van boer Johannes Jurgens de 2e binnen. Waar Joapie de wijsheid vandaan haalde om juist nu een bezoek te brengen aan deze bomen - en zwarte bessengaard zullen wij nooit weten, echter het was wel het goede moment. Binnen een uurtje was de juten zak geheel gevuld met boer Johannes's overheerlijke en rijpe zwarte bessen.

Op de terugweg kwam Joapie echter Harrald van Olst tegen die hem 15 Jurgenslander guldens bood voor elke kilo overheerlijke zwarte bessen. Joapi, niet geschroomd door enig plichtsbesef gaf hierop direct de juten zak aan Harrald welke hem voor de inhoud van de juten zak met 3 briefjes van 24 Jurgenslander Guldens betaalde. Joapie vroeg nog aan Harrald of de briefjes van 24 Jurgenslander Guldens wel echt waren waarop Harrald aangaf dat het vroeger 20 Jurgenslander Guldenbriefjes waren, maar door de inflatie dat ze nu briefjes van 24 Jurgenslander Guldens uitgaven bij de Jurgenslander Bank annex sokkenbreierij annex slagroomklopperij.

Joapie kreeg echter door deze enorme financiele prikkel behoorlijke dollartekens in zijn ogen en ging daarom op jacht naar nog meer zwarte bessen. Op zijn strooptocht kwam Joapie ondermeer langs de Jurgenslander koffie- en telefoonshop De Puffende beller en zag daar in de vitrine een grote hoeveelheid Blackberriys tentoogesteld liggen. Nu had hij net deze week bij de Engelse les op school geleerd dat zwart hetzelfde is als black en bes hetzelfde als berry... en Joapie, die niet over het vermogen beschikte om een eik van een aardbei te onderscheiden, heeft vervolgens de gehele vitrine leeggehaald en in de juten zak geleegd.

Halverwege de fietstocht naar Harrald van Olst werd Joapie echter gevangen door een behoorlijke rukwind waardoor hij met fiets en al pardoes in de recreatieplas i.o. belandde. Op zich zou dit niet rampzalig zijn echter bleken er een aantal Blackberry's in de juten zak nog aan te staan, doordat deze nu in aanraking kwamen met het heldere bronwater van de recreatieplas i.o. ontstond in een aantal van deze Blackberry's een fikse kortsluiting. Spontaan begonnen deze toestellen te pingen, te whatsappen en te porren waarna het netwerk van RIM (de maker van de Blackberry's) geheel overbelast raakte en uiteindelijk de geest gaf.

Agent Langdraad is hierna nog bij homo-ontmoetingsplek "De roze string" langs gegaan om te vragen of de rukwind toevallig ben hen vandaan was gekomen....

Terug naar de inhoud