2011-08-01 Publiekelijk aan de schandpaal nagelen binnenkort verboden - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2011-08-01 Publiekelijk aan de schandpaal nagelen binnenkort verboden

nieuwsarchief
Heden is het College Bescherming Persoonsgegevens met een persbericht naar buiten gekomen waarin aangegeven wordt dat het binnenkort afgelopen is met het publiekelijk aan de schandpaal nagelen van criminele boeren, burgers en buitenlui.

Het College van de Gemeente Jurgensland betreurt dit standpunt ten zeerste. Want zoals u weet is het al jaren een gebruik in Jurgensland dat 21 augustus "De Dag van de Schandpaal" is. Deze dag worden alle schandknapen en -knapinnen van het afgelopen jaar gehuldigd in de bekende houten constructie achter de stemcaravan van ons openbaar lichaam wendy.


21 augustus 2010:
Burgemeester B. kastijdt Japie J. naar aanleiding van de diefstal van 1 mud aardappelen en 1 kopje gierst

Vorig jaar was het ondermeer Japie J. die deze eervolle behandeling mocht ondergaan. Hij kreeg er met de karwats van langs nadat hij 24 dagen ervoor was betrapt op het oneigenlijk ontvreemden van 1 mud aardappelen en één kopje gierst van boer H. Jurgens welke 23 werst woont voorbij de recreatieplas i.o. Agent Langdraad was het persoonlijk die japie kon vangen zodat hij voor het hoofdgerecht gebracht kon worden.

"Wanneer het wetsvoorstel van het College bescherming Persoonsgegevens er echt door komt zullen we ons moeten beramen op een passend alternatief", adus Burgemeester B, vanaf zijn vakantieadres op Urk.

Ook de Jurgenslander sandalenfactorije welke altijd goede zaken deed voor deze dag in minder te spreken: "De 21e was voor ons altijd een dag dat we enorme omzetten maakten omdat iedereen op onze sandalen naar de schandpaal ging".

De Jurgenslander Zand-alen (behorend tot het geslacht der dropsalamanders) zijn veel beter gemutst nu ze dit bericht hoorden omdat vaak de sandalen uitverkocht waren deze dag en de Zand-alen als alternatief onder de voeten van de boeren, burgers en buitenlui werden gebonden om zo het modderige voetpad naar de schandpaal zonder veel omwegen te kunnen bereiken.


Een blije Zand-aal
Terug naar de inhoud