2010-11-01 Rutte valt als een blok voor onze Wendy - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2010-11-01 Rutte valt als een blok voor onze Wendy

nieuwsarchief
Op zijn eerste, overigens geheim gehouden, werkbezoek heeft premier Mark Rutte Jurgensland bezocht.

Rutte was vooral benieuwd naar het antwoord op de vraag waarom het kabinet met een miljarden tekort op de begroting kampt, terwijl de Gemeente Jurgensland met een begroting van 0,00 Euro werkt en hierbij in slaagt budgetair neutraal te blijven.

Zijn bijzondere interesse ging uit naar de criminaliteitsbestrijding. Agent Langdraad zette in een helder betoog uiteen, waarom de misdaadcijfers zo laag zijn in Jurgensland.
Als voorbeeld werd Japie J., voormalig probleemjongere, genoemd. Jarenlang de schrik van Jurgensland, maar na een keiharde aanpak in het Jurgenslander Opvoedcentrum inmiddels de ideale schoonzoon.
Tijdens zijn rondleiding in Jurgensland werd Rutte's belangstelling gewekt door de caravan van Wendy, welke zich in het weiland aan de Verlengde Jurgensweg bevindt. Geheel buiten het protocol om gaf Rutte zijn chauffeur opdracht om de dienstauto vlakbij de caravan te laten stoppen.

Wendy, gastvrij als altijd, wenkte onze premier om binnen te komen en wilde hem een kop koffie met een Jurgenslander Blubbertje aanbieden. Doordat het matje bij de deur van de caravan echter iets opgekruld was, maakte onze premier een buiteling en kwam pardoes voor de voeten van Wendy terecht.
Wendy liet weten "nog nooit meegemaakt te hebben dat een man zo voor haar charmes viel."

Japie Jurgens was getuige van het feit dat Wendy Mark weer op de been had geholpen en vereeuwigde het met zijn Kodac Clac-camera.

Na een uurtje gekeuveld te hebben over ditjes en datjes, verliet Rutte de caravan weer om vervolgens zijn chauffeur koers te laten zette richting Den Haag.

Wendy heeft er op haar beurt geen gras over laten groeien en heeft inmiddels een nieuwe deurmat gekocht bij J. Jurgens Huissnuisterijen BV...

Helaas zal dit onverwachte werkbezoek nog een staartje krijgen, want Agent Langdraad constateerde tijdens een radarcontrole dat de dienstauto
van Rutte bij het verlaten van de Jurgenslander gemeentegrens me 50,00001 km p/u over de Verlengde Jurgensweg reed, daar waar een snelheidslimiet van 50 km p/u is toegestaan.

Met het bedrag van deze boete zal de Kerstbonus van Burgemeester B. en Wethouder F. weer gewaarborgd zijn.
Terug naar de inhoud