2010-07-16 FIFA-delegatie vakkundig Jurgensland uitgeknikkerd - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2010-07-16 FIFA-delegatie vakkundig Jurgensland uitgeknikkerd

nieuwsarchief
Omdat enkele Nederlanders het nodig vinden om de FIFA het bestuur van Nederland over te laten nemen bezocht een delegatie van deze vreemde club zelfverrijkers hedenmorgen ook ons mooie Jurgensland. Dit met als doel ook Jurgensland voor te bereiden en te onderwerpen aan hun wil.

Nadat ze een kopje heerlijke Jurgenslander plattelandskoffie hadden gedronken en een overheerlijk Jurgenslander blubbertje naar binnen hadden gewerkt wilde de delegatie ook Jurgensland onderwerpen aan hun dictaat. Dit dictaat houdt ondermeer in dat wetten en regelgeving geheel en ondubbelzinnig opzij worden gezet omdat zij vinden dat die hen niet goed uitkomt. Hiernaast wensen zij geen cent belasting te betalen en eisen dat iedere Nederlander, of hij nu wel of niet van voetbal houdt, meebetaald aan hun stokpaardjes.

Het College heeft aangegeven dat Jurgensland wanneer de FIFA het hier voor het zeggen krijgt zichzelf als "tijdelijk autonome staat binnen de landsgrenzen van Nederland" zal uitroepen en dat op dat moment het Jurgenslander gerecht, annex dorpscafe "De Loze Hanger" zelf de regelgeving en rechtspraak zal gaan uitvoeren en derhalve niet gevoelig is voor dreigementen van de FIFA.

De delegatie trachtte zich te verweren met de opmerking dat zij zich alleen met sport bezig hielden en niet met politiek, echter was dat de meest lachwekkende zin die het afgelopen jaar gehoord is in de caravan van Wendy. Want de FIFA eist wel snelrecht, aanpassing van regelgevingen etc en het voltallig College kan dit niet plaatsen onder sport. "De enige sport die wij hier in zien is dat het een sport is om het uit te voeren..."

De delegatie gaf nog aan dat er vele miljoenen in het verschiet lagen zodat ook de Rott'nkolk eindelijk uitgediept kon worden. Het College verweerde zich met de opmerking dat tot nu toe geen enkel land er ook maar een cent rijker op geworden is en allemaal met torenhoge restschulden is achtergebleven. "Alleen de FIFA heeft het telkenmale het volle gewin mogen ervaren"; aldus dorpsvoorlichter Japie Jurgens die even op proefverlof was de tbs-kliniek "De laatste strohalm".

Nadat de gedelegeerden door hadden dat er geen zaken gedaan konden worden wilden zij de onderhandelingscaravan weer verlaten. Ons openbaar lichaam Wendy, welke verantwoordelijk was voor de overheerlijke koffie en blubbertjes, had echter snel door dat de delegatie ook hier weer snel de snor wilde drukken zonder eerst te betalen (het stokpaardje van de FIFA). Met gezwinde spoed heeft zij vervolgens de enige deur van de caravan geblokkeerd.

De snel opgetrommelde veldwachter Langdraad heeft vervolgens de delegatie onder zijn hoede genomen en zonder enige schroom en pardon bij de Jurgenslander Allee onder een oorverdovend vuvuzelagezoem Jurgensland uitgeknikkerd...

Het ziet er dus naar uit dat als de WK in Nederland gehouden wordt Jurgensland een vrijstaat zal zijn...

Alle verloven zijn ingetrokken!
Terug naar de inhoud