2010-05-17 Jurgensland schaft de €uro af en voert de Gulden weer in - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2010-05-17 Jurgensland schaft de €uro af en voert de Gulden weer in

nieuwsarchief
Omdat er steeds meer onrust rond de Euro dreigt te ontstaan en er miljarden in de zogenaamde zwakke Europese landen worden gepompt, heeƒt de gemeente Jurgensland besloten niet langer aƒ te wachten.

Vanaƒ 1 juni zal de Euro worden aƒgeschaƒt en de oude vertrouwde gulden weer ingevoerd worden in het betalingsverkeer van Jurgensland.

Uiteraard zal het voor niet-inwoners van Jurgensland mogelijk zijn om met Euro's te betalen, maar er zal omgerekend worden naar het guldenstelsel.

Wethouder ƒ. heeft dit hedenochtend bekend gemaakt.

Binnen een kwartier kwam er al een reactie uit het duinendorp Den Haag dat men de Gemeente Jurgensland per direct zou gaan boycotten en subsidiekraan stevig dicht gedraaid zou worden, doch Wethouder ƒ. liet weten dat er voor Jurgensland dus eigenlijk dan in het geheel niets zou veranderen.

Volgens wel ingelichte bronnen voert men momenteel topoverleg op het ministerie van ƒinanciën hoe deze situatie aan te pakken want er wordt met grote vrezen gevreest dat nog meer gemeenten in Nederland het voorbeeld van Jurgensland zullen volgen.
Terug naar de inhoud