2010-01-05 ICESAVE-affaire, wethouder overweegt cordon sanitair - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2010-01-05 ICESAVE-affaire, wethouder overweegt cordon sanitair

nieuwsarchief
Op 12 oktober 2008 vermeldde de Jurgenslander Gazet reeds dat ook de gemeente Jurgensland slachtoffer was geworden van het ICESAVE-debacle.

Indertijd heeft onze stoere wethouder getracht om de IJslandse regering tot een ander standpunt te bewegen door met zijn kano "Fregat Jurgens" al roeiend een cordon te leggen rond het IJslandse eiland. De inwoners van IJsland waren toen dusdanig onder de indruk dat zij vrijwel direct de wethouder uitnodigden om een kopje "Wâhrmü Sjökèlèttùmjôlkü", hetgeen IJslands is voor warme chocolademelk, te komen nuttigen.

Nadat de wethouder zich vol had laten lopen met de warme chocoladedrank kreeg hij de verzekering dat IJsland de gehele inhoud van de fooienpot van Wendy zou terugbetalen.

Vol goede moed roeide de wethouder toen weer huiswaarts. Het zou goed komen...

Echter bleek vandaag dat de premier van IJsland, dr IJs. Konijn inmiddels heeft besloten om van de toen gedane toezeggingen af te wijken en niets terug te willen betalen. "Door deze brute koerswijziging komt het jaarlijks uitje van de personeelsvereniging danig in het gedrang..."aldus een verbouwereerde wethouder.

Inmiddels heeft het college van Jurgensland besloten om het er dit keer niet bij te laten zitten en heeft aan de Jurgenslander Sanitairfabriek opdracht gegeven tot het vervaardigen van voldoende toiletpotten om rond IJsland een cordon van sanitair aan te leggen.

"Ze laten ons in de shit zitten, welnu nu laten we ze eens een poepje van eigen deeg ruiken" aldus wethouder F. nadat hij het startsein had gegeven om de wc-potten te vervaardigen. Om te laten zien dat het ons menens is zullen wij er tevens vele wc-borstels bij doen..

Als alles volgens plan verloopt zal wethouder F. volgende week weer met zijn kano "Fregat Jurgens" naar IJsland gaan roeien met in zijn kielzog 25000 gekoppelde wc-potten om zo het cordon sanitair kracht bij te zetten.
Terug naar de inhoud