2009-10-19 Jurgenslander Kredietbank neemt DSB Bank over - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2009-10-19 Jurgenslander Kredietbank neemt DSB Bank over

nieuwsarchief
Naar zojuist bekend is geworden heeft de directie van de Jurgenslander Kredietbank het gehele weekend een langdurig en zeer intensief overleg gevoerd met de directie van De Sluwe Boer welke al enige tijd een royale 3zitsbank hadden neergezet bij de ingang van Jurgenslander Allee 25, lokaal beter bekend als de Jurgenslander afvalwaterzuivering.

De woordvoerder van De Sluwe Boer, Hendrik S. gaf aan dat de bank hier was neergezet om potentiele aandeelhouders te lokken een deel van de bank te kopen. "De leuning en een zitkussen hebben we al kunnen slijten, nu de rest nog"; aldus een opgetogen Hendrik S. "En als een koper interesse heeft moet ie er gelijk een paar bijzettafeltjes en een dressoir bijkopen, leuk om de zaak tot zo'n 80% te completeren..."

Echter deze staat van euforie bleek van korte duur toen agent Langdraad persoonlijk plaats nam op de bank en er achter kwam dat de vering bestond uit een grote zak gebakken lucht. Agent Langdraad heeft vervolgens het college geinformeerd welke zojuist haar goedkeuring heeft gegeven aan de Jurgenslander Kredietbank om de DSB Bank over te nemen voor het symbolische bedrag van 1 euro.

Het afgelopen weekend was er nog een tweede partij in de race om de bank over te nemen. Het bleken enkele Amerikanen te zijn, echter vanwege de slechte geografische kennis van hen belandden ze in Kopenhagen, dit omdat ze dachten dat Kopenhagen de hoofdstad van Jurgensland was.... Door deze fout kwamen ze uiteindelijk te laat aan in de onderhandelingscaravan van Wendy en was voor hen de kous af. Teleurgesteld dropen de Amerikanen toen weer af, berooid en bankloos...

De door de Jurgenslander Kredietbank overgenomen bank zal een nieuw leven krijgen als konijnenhok voor de gemeentelijke konijnen Durk en Dork.

"De bank zal er zelf weinig van merken want de laatste jaren waren toch al bij de konijnen af...."; aldus de nieuwe voorlichter van de Jurgenslander Kredietbank Klaas W.
Terug naar de inhoud