2009-08-19 Aanleg Jurgensgeul een feit - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2009-08-19 Aanleg Jurgensgeul een feit

nieuwsarchief
Vanuit het niets zijn vanochtend in alle vroegte de werkzaamheden begonnen voor de aanleg van een hoogwatergeul ter hoogte van Jurgensland.

Zonder enige aankondiging en ruim een half jaar te vroeg begonnen werklieden rood / witte linten te spannen ten teken dat men vanaf de oevers van de Kooi'nsloate tot aan de Rott'nkolk niet meer welkom is.

Meteen werden ook borden geplaatst waarop te lezen staat dat het voor onbevoegden VERBODEN TOEGANG is en dat, wanneer men zich beroepshalve achter de rood / witte linten moet begeven, verplicht is een veiligheidshelm te dragen.

Uiteraard heeft het college van B&W van de Gemeente Jurgensland direct kontakt opgenomen met premier Balkenende, doch vanwege zijn vakantie in Ponypark Slagharen gaf zijn moeder aan dat ze geen beltegoed meer op haar GSM-kaart had staan om "helemaal naar Slagharen te bellen", waarna zij op de haar bekende norse wijze de verbinding verbrak.

Inmiddels is het leger ingezet om protesterende burgers bij de Jurgensweg weg te houden en het bouwterrein hermetisch van de buitenwereld af te sluiten.

Het is nog onbekend hoe de hoogwatergeul, in de volksmond al Jurgensgeul genoemd, precies zal gaan lopen, maar de eerste paaltjes ter markering zijn al in de grond geslagen.

Het begint er op te lijken dat het wereldberoemde Jurgensmuurtje, toch erkent cultureel erfgoed, na vele eeuwen nu echt voorgoed zal verdwijnen in de golven.

Of weten Wethouder F. en Burgemeester B. het tij nog te keren............

Wethouder F. zal dan eerst terug moeten komen met zijn roeiboot van IJsland, alwaar hij bezig was om een touw te spannen rondom het gehele eiland om de IJslanders zo te dwingen de ICESAVE-tegoeden terug te betalen....
Terug naar de inhoud