2009-07-14 Modder en natte zondag deren kermis Jurgensland niet - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2009-07-14 Modder en natte zondag deren kermis Jurgensland niet

nieuwsarchief
Afgezien van modder en een natte zondag, kan iedereen terugkijken op een geslaagde Jurgenslandse Kermis met super gezellige brunch als nieuw programmaonderdeel. ,,Tja, dat weer, gewoon een kwestie van laarzen of klompen aan en verder niet zeuren'', zegt Henk Jurgens van het bestuur van de kermis. Vrijdag veel regen maar 's avonds bij de opening van het driedaagse feest was het droog en dat is zo gebleven. Zaterdag perfect weer voor de kinderspelen, alleen was het terrein behoorlijk nat. Met pallets en strooisel rondom de zweefmolen werd dit probleem snel opgelost.

De vrijdagavond, het feest voor de eigen bevolking, was zoals altijd vrij rustig. ,,De muziek van Captain Kinkelbaum paste in de sfeer van het schuttersfeest dat voor de zesde keer gehouden werd. In totaal deden zo'n vijftig schutters hieraan mee onder wie ook veel deelnemers uit andere dorpen'', zegt Jonkman.

Kinderen van tien tot vijftien jaar hadden hun eigen schutterfeestje waarbij geschoten werd met luchtbuksen. ,,Dat leeft echt bij de jeugd. Kinderen van negen die zich nu al verheugen om volgend jaar ook mee te mogen doen.''

De playbackshow op zaterdag leverde veel acts op door jong en oud. Daarna volgde een heerlijke feestavond met een dikke duizend man in de tent. De entree was tot tien uur gratis en dit leidde tot een vrij vroeg gevulde tent waarin de sfeer al snel was gezet.

Voor de eerste keer waren alle inwoners en mensen die iets met Jurgensland te doen hebben uitgenodigd voor een gezamenlijke brunch. Dankzij sponsors hebben zeker 250 personen genoten van een heerlijk buffet met broodjes van de warme bakker, vers fruit, een eitje en nog veel meer. ,,Oudere mensen gingen eerst naar de kerk en net wakkere jongeren konden de zaterdagavond evalueren. Ondertussen zorgde het duo Stom en Herrie dat speciaal een act over Jurgensland gemaakt had, voor veel vrolijkheid. Deze brunch is absoluut voor herhaling vatbaar!'', zegt Jonkman die zich als import blijft verbazen over de gemoedelijkheid op Jurgensland.

,,Ik schat dat iedereen wel wat heeft gedaan heeft bij het opbouwen van het feest of morgen weer spontaan meehelpt met het opruimen.''
Terug naar de inhoud