2009-01-12 Jurgensland in het nieuwe jaar - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2009-01-12 Jurgensland in het nieuwe jaar

nieuwsarchief
In Jurgensland is de jaarwisseling zonder noemenswaardige incidenten verlopen en inmiddels heeft Burgemeester B. zijn traditionele Nieuwjaarsrede uitgesproken.

Wat gaat er zoal gebeuren in 2009 in Jurgensland???

 • Dit jaar zal de Gemeente Jurgensland waarschijnlijk weten of het in 2010 nog wel op de kaart staat.
  De nog aan te leggen hoogwatergeul nabij de IJssel welke de Gemeente Deventer en het kabinet in petto hebben zal mogelijk onze mooie groene plattelandsgemeente volledig wegvagen.
  In andere plannen zal Jurgensland echter ongemoeid worden gelaten.
  Hoe zal dit aflopen....wij houden U op de hoogte.

 • Ook dit jaar zullen B&W van Jurgensland trachten de telkenmale uitgestelde dienstreis naar Finsterwolde, welke al in 2002 op het programma stond, eindelijk te ondernemen.
  Tevens zullen zij een bliksembezoek aan Ganzedijk brengen.
  Het dorp dat in 2008 ook van de kaart dreigde te verdwijnen, maar met succes de plannen aanvocht en nu weer vol vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien.

 • Uiteraard in september het vliegerfeest Kites Boven Jurgensland en op 11 november weer de traditionele Lampionoptocht tijdens St. Maarten.
  Wij hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zullen zijn want afgelopen jaren hebben wij vanwege slechte weersomstandigheden de optocht moeten annuleren.

 • En natuurlijk zullen er weer diverse verrassingsacties, wedstrijden, puzzeltochten en andere activiteiten gehouden worden binnen de grenzen van ons mooie Jurgensland.

Reden genoeg dus om ook in 2009 de website van de Gemeente Jurgensland regelmatig te bezoeken of eens een kijkje te nemen in onze prachtige groene Gemeente aan de goede zijde van de IJsseloevers tegenover onze buurgemeente Deventer.
U bent altijd van harte welkom.
Terug naar de inhoud