2008-09-30 Shit happens - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2008-09-30 Shit happens

nieuwsarchief
Een man wordt vervolgd, en kan zelfs achter de tralies belanden, voor het onrechtmatig laten van een scheet.

Japie voor het toilet-incidentJapie Jurgens (14) werd in Jurgensland, Overijssel, door een agent geboden zijn auto aan de kant te zetten, omdat hij reed zonder zijn lichten aan. Volgens de desbetreffende agent, Langdraad, rook Japie naar wiet, praatte hij met een dubbele tong en slaagde hij er tot drie keer toe niet in een blaastest tot een goed einde te brengen. Japie mocht mee naar het bureau, alwaar het onwelriekende incident plaatsvond.

Terwijl Langdraad voorbereidingen trof voor blaastest nummer vier, trok Japie zich wat op van zijn stoel, richtte zijn achterste naar de agent en liet een 'heel harde scheet'. De agent kon vervolgens alleen maar toekijken hoe Japie zijn handen gebruikte om de lucht in zijn richting te wapperen.

Provoceren
"De geur was zeer indringend en was erop gericht agent Langdraad te beledigen of te provoceren," luidt de aanklacht. Daarnaast wordt Japie aangeklaagd voor het rijden onder invloed en rijden zonder licht.

Verdachte geeft de scheet toe, maar ontkent hierbij een richting gekozen te hebben. Hij wijt het voorval aan buikproblemen. "Ik heb gezegd dat ik last had van mijn buik, gevraagd of ik naar het toilet mocht maar dat hebben ze geweigerd. Ik kon het gewoon niet meer inhouden."

Gevangenis
Japie zegt ook dat de agenten het aanvankelijk juist grappig vonden en met hem meelachten toen het gebeurde. "Wat ze nu zeggen is belachelijk," zegt hij. "Ik kan hiervoor in de gevangenis komen."
Terug naar de inhoud