2008-01-17 Reacties van afschuw op straf in Jurgensland - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2008-01-17 Reacties van afschuw op straf in Jurgensland

nieuwsarchief
In de buurgemeenten rondom Jurgensland en in de rest van Nederland is geschokt en met afschuw gereageerd op een zogenaamde alternatieve straf die door enkele inwoners van Jurgensland bedacht was om een oproerkraaier in Jurgensland eens een lesje te leren. In de nacht van Oud op Nieuw werd een oudere tiener, beter bekend onder de schuilnaam Dennis-Stennis, die graag BOA wilde worden in Jurgensland, op heterdaad betrapt door de wijkagenten Langdraad en Zwart terwijl hij vernielingen aan het plegen was.

Zo werden verkeersborden krom gebogen, brievenbussen opgeblazen met zwaar vuurwerk en werd een poging gedaan om de Jurgenschlander Olybollenkraem in de brand te steken.

Omdat gevreesd werd dat deze reljongere er met een nietszeggende alternatieve straf mee weg zou komen, heeft een groep inwoners van Jurgensland deze jogeman 's nachts gevolgd en hem op de Jurgensweg overmeesterd. Vervolgens werd hij een nacht lang in enkel zijn ondergoed vastgezet op een schavot in het weiland bij de Rott'nkolk.

Verontruste Pothooftflatbewoners zagen het totaal verkleumde slachtoffer de volgende ochtend vanuit hun woonkamer via hun verrekijker.

Op de foto is het gebruikte schavot nog in volle glorie te zien, dit schavot zal later dit jaar als hangplek voor de jongeren gebruikt gaan worden.
Terug naar de inhoud