2007-09-24 Kites over Jurgensland wederom een daverend succes - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2007-09-24 Kites over Jurgensland wederom een daverend succes

nieuwsarchief
Ook dit jaar vond in Jurgensland weer het traditionele vliegerfestijn "Kites over Jurgensland" plaats.

In de weilanden aan de Korte Jurgensweg, Jurgensweg en Verlengde Jurgensweg konden talloze vliegeraars en vliegerspotters hun hart dit weekend weer ophalen.

Helaas stond er op zaterdag nauwelijks wind, maar zondag zorgde een flinke bries van de speciaal geprepareerde Jurgensmolen ervoor dat de vliegers (en sommige van hun bestuurders) probleemloos het luchtruim konden kiezen.

Omdat B&W van Jurgensland uit veiligheids- en anti-spionage overwegingen besloten had dat het verboden was om te fotograferen, volgen hier enkele foto's genomen vanaf het grondgebied van de Gemeente Deventer aan de overzijde van de IJssel. Het bleek dat de beste foto's gemaakt konden worden vanaf de camping aan het Pothoofd.
De duizenden toeschouwers keken met bewonderende blikken naar de vele capriolen die de vliegers uithaalden.

Het was J. Jurgens zelf die persoonlijk in de problemen kwam en met zijn rechterbeen verstrikt in de vliegerlijnen tevens het wereldrecord "vliegerlijnslepen voor amateurs" heeft verbeterd.

J. Jurgens is voor het laatst gezien bij de balgstuw De Ramspol, waar hij uiteindelijk kopje onder ging en persoonlijk gered werd door de kapitein van de Urker kotter 22.

Het was J. Jurgens zelf die verstrikt raakte in de vliegerlijnen...

Terug naar de inhoud