2007-07-11 Jurgensland, verzopen land - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2007-07-11 Jurgensland, verzopen land

nieuwsarchief
Juist nu de Rampencoordinator naar Italië op vakantie is, dreigt een ramp van een heel andere categrorie, zeg maar gerust de eerste orde.......
Tot grote vreugde van Burgemeester B. staat de eerste Zonnebloem voor het Jurgensmuurtje in bloei (hopelijk te zien op bijgaande foto's)
De reden dat de Burgemeester niet naar het Muurtje zelf kon lopen is gelegen in het feit dat het waterpeil in de IJssel alsmaar hoger en hoger komt te staan.

Het looppad langs de Kooi'nsloate is al gedeeltelijk ondergelopen en er rest nu nog slechts 50 cm. voordat Jurgensland geheel onder water verdwijnt.

In de wetenschap dat de Zonnebloemen op een lager gelegen deel voor het Muurtje staan doet ons het ergste vermoeden voor de komende dagen.
Zal dit project op net voor of op zijn hoogtepunt een verdrinkingsdood sterven????

Willem Alexander, watermanager, waar bent u?
(Voor de Friezen onder ons: Hee Alex, wo bist du?)

Nu de waterstand in de IJssel bij Jurgensland weer enkele centimeters gezakt is, kon Burgemeester B. het niet laten om even naar het Muurtje te wandelen om de Zonnebloem van dichtbij te bewonderen.
Omdat de Burgemeester, in tegenstelling tot het landelijk gemiddelde, een sociaal man is deelt hij graag de schoonheid van zijn schone Jurgensland met een ieder die er in gedeeld wil worden.

Hiervoor heeft hij zijn digitale Kodak Clak uit de mottenballen gehaald en enige mooie kiekjes voor u geschoten...
Terug naar de inhoud