2006-12-19 Kerstfeest in Jurgensland afgelast - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2006-12-19 Kerstfeest in Jurgensland afgelast

nieuwsarchief
Traditioneel zou net als andere jaren een grote kerstboom, voorzien van lampjes, in het weiland voor het Jurgensmuurtje gezet worden. Ook dit jaar was het geluid van een kettingzaag in het Jurgensbos te horen, waarna met donderend geraas een grote spar horizontaal gelegd werd.

Toen na enkele uren de boom opgetuigd en wel voor het Muurtje stond, werd het sein gegeven dat de lampjes ontstoken konden worden. Reeds op vele kilometers afstand zagen inwoners en passanten van Jurgensland dit prachtige baken in de duisternis. Groot was dan ook de schrik toen Wethouder F. de volgende ochtend tot zijn ontsteltenis bemerkte dat de Jurgenslander Kerstboom verdwenen was.

Op zijn Spartamet begaf hij zich dwars door het weiland naar het Jurgensmuurtje, waar hij slechts een klein stompje hout aantrof op de plek waar enkele uren daarvoor nog een prachtige kerstboom had gestaan. Tot zijn verbazing vond hij een envelop tegen het Jurgensmuurtje geplakt. Met trillende vingers haalde onze Wethouder een brief tevoorschijn waarin stond:

GEEN ONSCHULDIGE BOMEN DODEN OM MENSEN TE PLEZIEREN KERSTMIS IS VERWORDEN TOT SLECHTS EEN FEEST VOOR ONDERNEMERS
AFZENDER: B.O.K. (Bevrijdingsfront Onvrijwillige Kerstbomen)

Dezelfde ochtend nog werd tijdens een ingelaste spoedvergadering van B&W van Jurgensland besloten om Kerstmis 2006 in Jurgensland niet door te laten gaan, gezien de ernst van dit voorval en mogelijke andere acties tegen reeds opgetuigde kerstbomen in de huiskamers van vele gezinnen in Jurgensland.

Weet u nog hoe het er vorig jaar aan toe ging? Klik hier!
Terug naar de inhoud