2006-08-06 Muurtjespop druk bezocht - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2006-08-06 Muurtjespop druk bezocht

nieuwsarchief
Op de eerste zondag in augustus vindt in buurgemeente Deventer ieder jaar de Deventer Boekenmarkt plaats.
Op dit evenement komen altijd ruim 100.000 bezoekers af en sinds enkele jaren volgt na afloop van deze Boekenmarkt in Jurgensland het Muurtjespopfestival. Diverse bands uit Jurgensland en omgeving treden gratis op in het weiland voor het Jurgensmuurtje.

Het festival werd geopend door de Nieuwerbrugse band Sunday-Breakfast welke de bezoekers een waar rock en roll ontbijt hebben voorgeschoteld.

Dit jaar wist de organisatie als absolute uitsmijter de Cornuta's vast te leggen. Toen de Cornuta's, die al sinds 1952 in dezelfde samenstelling spelen, het podium betraden barstte een oorverdovend gejuich los.
Na een aantal succesnummers te hebben gespeeld werd er door het publiek diverse malen om een toegift geschreeuwd. 5 toegiften later verdwenen de Cornuta's onder een minuten lange staande ovatie weer van het podium en togen de bezoekers huiswaarts.

Het Jurgenslander Muurtjespopfestival werd ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door de Jurgenschlander Patat- en Oliebollenkraam, die tijdens en na afloop van het Muurtjespopfestival weer goede zaken deed. Ook zangeres Trudi was zeer content over het fenomeen Muurtjespop:"Het is in één woord fantastich, na mijn optreden kreeg ik een staande ovulatie...." aldus Trudi.
Terug naar de inhoud