2006-06-30 Jurgensland ware oorzaak val kabinet Balkenende II - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2006-06-30 Jurgensland ware oorzaak val kabinet Balkenende II

nieuwsarchief
Uit uiterst vertrouwelijke stukken die de Jurgenslander Gazet in handen heeft gekregen blijkt dat niet D'66 verantwoordelijk is voor de val van het kabinet, maar heeft een reportage, die afgelopen week uitgezonden werd op de Lokale Omroep Jurgensland, de ondergang van het kabinet Balkende ingezet.

In deze uitzending spreekt Bernard Duimel, oud wethouder van Deventer, zijn grote zorgen uit over de kabinetsplannen die er toe leiden dat er een hoogwatergeul gegraven gaat worden op de, vanuit Deventer gezien, prachtige linker IJsseloever waardoor Jurgensland zou verdwijnen en de schitterende unieke aanblik die men nu heeft vanuit de stad Deventer, verwoest zal worden.

In het Torentje te Den Haag heeft de ministersploeg meegekeken naar deze reportage en ontstond onder de bewindslieden al meteen grote onenigheid over de vreselijke gevolgen voor Jurgensland.

Het is dan ook geen wonder dat de afgelopen dagen deze onenigheid dermate ge√ęscaleerd is, dat vanavond bekend gemaakt werd dat het kabinet gevallen is.

Om niet nog meer onrust in Nederland te laten ontstaan door bekend te maken wat de ware reden is van de val van het kabinet, heeft men in de Tweede Kamer voor het oog van de camera's gespeeld dat de crisis door D'66 veroorzaakt is en te maken zou hebben met een motie tegen Rita Verdonk. Wij weten inmiddels wel beter. .......
Terug naar de inhoud