2005-12-30 Stormloop op oliebollenkraam dankzij kraskaartjes - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-12-30 Stormloop op oliebollenkraam dankzij kraskaartjes

nieuwsarchief
Ook dit jaar staat Den Eenigen Echte Jurgenschlander Oliebollenkraam weer op zijn vaste verkooppunt aan de Verlengde Jurgensweg.

Er is echter één verschil met voorgaande jaren: er staan lange rijen klanten te wachten op hun oliebollen. Nog nooit was het zo druk en inmiddels zijn er al tienduizenden oliebollen meer verkocht dan in voorgaande jaren.

Wij van de Jurgenslander Gazet gingen op onderzoek uit naar de reden van deze spectaculaire drukte.

Al snel blijkt dat men helemaal niet voor de oliebollen komt maar dat bakker Jurgens een gouden greep heeft gedaan: bij iedere 10 oliebollen krijgt de koper een krasplaatje.
Net zoals bij krasloten moet een beschermend laagje worden weggekrast waarna de afbeelding van één van de medewerkers of van een bekend object in Jurgensland verschijnt.

Deze plaatjes kunnen in een album met de plattegrond van Jurgensland, voor 2,50 Euro verkrijgbaar bij de oliebollenkraam, geplakt worden.

Hoewel er volgens de makers van het album van ieder plaatje evenveel exemplaren in omloop zijn gebracht, zijn de plaatjes in het hoofdstuk Zomer In Jurgensland van de Parkeer Beheerder (Mevr. Anita) en de Onkruitkiller (Mevr. Yvonne) het meest gevraagd.

Boze tongen beweren dat dit komt omdat beide dames in hun bikini op het Jurgenslander IJsselstrandje op de foto zijn gezet.
Terug naar de inhoud