2005-11-15 Burgemeester en wethouder vermist - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-11-15 Burgemeester en wethouder vermist

nieuwsarchief
Het leek een weekend zoals alle andere weekenden te worden.
Op vrijdagmiddag rond 17.00 uur verliet medewerkster Parkeer Beheer (Mevr. Anita) het Gemeentehuis met een voorraad bonnenboekjes om foutparkeerders dit weekend flink aan te pakken en vertrok de Onkruitkiller (Mevr. Yvonne) met diverse jerrycans onder de arm om eens een extra sterk onkruidmiddel te ontwikkelen.

Wethouder F. en Burgemeester B. waren in de archiefkelder nog druk aan het werk om oude jaargangen van de Jurgenslander Gazet te door te spitten om verslagen van de aankomst van Sinterklaas te bekijken.

Toen de klok 18.00 uur sloeg, vonden ook zij dat het voor deze week welletjes was geweest en het weekend kon beginnen.
Vanaf dit moment ontbrak ieder spoor van het tweetal.Vrouwe F. zat thuis vol ongeduld te wachten op haar man, want het tuinhekje moest nog afgeverfd worden en Vrouwe B. keek om de minuut op de klok, want haar ega zou de buitenlamp nog aansluiten.

Het werd echter later en later, maar van B&W van Jurgensland geen spoor.

Een grote zoekactie werd op touw gezet en hoe meer de tijd verstreek, des de wildere geruchten staken de kop op: Burgemeester en Wethouder waren ontvoerd, het slachtoffer van een terreuraanslag, winnaars van miljoenen Euro's en afgereist naar zonniger oorden, hadden topoverleg met partijbonzen van de Nieuwe Communistische Partij in een niet nader te noemen gehucht in Noord-Oost Groningen om een omheining a la de Berlijnse Muur om Jurgensland te bouwen en een anonieme bron wist zelf te melden dat B&W van Jurgensland bezig waren om een staatsgreep in Nederland voor te bereiden.

Groot was dan ook de ontgoocheling toen de Burgemeester en Wethouder maandagochtend door een schoonmaakster werden gevonden werden in de lift van het Gemeentehuis.

Omdat het weer eens niks mocht kosten, hadden B&W recentelijk een lift laten installeren voor een spotprijs, maar het ding bleek uiterst onbetrouwbaar.

Het noodlot sloeg toe, toen Wethouder F. en Burgemeester B. uit de archiefkelder naar de begane wilden gaan om het weekend te vieren. In de geluiddichte archiefkelder maakten zij geen schijn van kans om buiten gehoord te worden en het liftalarm werkte niet omdat monteurs een grijsblauw en blauwgrijs draadje hadden verwisseld..........
Terug naar de inhoud