2005-09-22 Dramatische uitslag Jurgensland bij stoofperentest - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-09-22 Dramatische uitslag Jurgensland bij stoofperentest

nieuwsarchief
De Jurgenslander Gazet kwam vandaag weer met de uitslag van de jaarlijkse grote stoofperentest.

Afgelopen weken heeft de redactie van deze krant zich ziek gegeten in grote hoeveelheden stoofperen gekocht in heel Nederland. Zowel bij winkels als direct bij de boer werd verspreid door heel Nederland een kilo stoofperen gekocht. Ze werden beoordeeld op smaak, kleur, gemakkelijk te schillen en op bestrijdingsmiddelen.

De beste stoofpeer werd gekocht bij de VIVO in Endeloo. Prachtige rood geworden bij het koken met een heerlijk zoete smaak waarbij het schillen geen enkele moeite kostte en er geen spoor van bestrijdingsmiddelen gevonden werd. Volledig terecht de maximale score van 10 punten + de Gouden Toffe Peer.

Jurgensland eiste in deze test een negatieve hoofdrol voor zich op.
Veruit de slechtste stoofperen werden gekocht bij de Reydende Groenten-en Fruythandel Jurgenschland.

Deze huis-aan-huis rijdende omgebouwde SRV-wagen had aan het testpanel sierperen gemaakt van was verkocht, wat hen met een score van 0 punten onderaan de uitslagenlijst deed belanden.
"Zij kregen bovendien de Blikken Verrotte Peer uitgereikt.

Charles du Fruits de eigenaar van de Reydende Groeten- en Fruythandel Jurgenschland was zodanig uit zijn humeur dat hij bij het verlaten van het etablissement uitriep; "Me benne krek boas! Volgund joar kriegen se un muilpeer om tu test'n
Terug naar de inhoud