2005-09-10 Haan van torenklok ontvoerd - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-09-10 Haan van torenklok ontvoerd

nieuwsarchief
De schitterende haan op de kerktoren van Jurgensland is in de wijde omtrek bekend. Vaak staan mensen bij het passeren van de kerk stil om te kijken hoe laat het is en werpen dan snel even een blik op de blinkende torenhaan.

Vanochtend echter ontstond er een grote oploop op het Dorpsplein bij de kerktoren. Niet de beroemde torenhaan was zichtbaar maar er was iets anders voor in de plaats gekomen waarbij de omstanders niet zo snel konden ontdekken wat het precies was. In ieder geval wapperde er ook een wimpel aan waarop een tekst geschreven stond.

Nadat Burgemeester B. en Wethouder F. ter plekke waren gekomen, haalde de Wethouder een verrekijker uit zijn fietstas van de Spartamet en las hardop voor wat er op de wimpel geschreven stond:

"HET BEVRIJDINGSFRONT VOOR TORENHANEN GROET JURGENSLAND"

Ondertussen was er een hoogwerker gearriveerd en klom Burgemeester B. in het bakje dat hem naar de torenspits zou brengen. Iedereen hield de adem in, toen hij met grote moeite het voorwerp dat nu op de plek van de torenhaan zat, er afhaalde. Vervolgens daalde de bak weer naar beneden.

Daar bleek, tot stomme verbazing van de omstanders, dat er een megagrote broodhaan waarvan men een Palmpasen maakt, op de torenspits was geplaatst. Er is inmiddels een grote zoekactie gestart naar de ontvoerde torenhaan.

Heeft u hem gezien bel dan de speciale infolijn 0800-TERUGMETDIEHAAN
Terug naar de inhoud