2005-08-12 Koffers verwisseld; wethouder F. in Italië gearresteerd - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-08-12 Koffers verwisseld; wethouder F. in Italië gearresteerd

nieuwsarchief
In Jurgensland is het volop vakantietijd. Vele bewoners verblijven buiten de gemeentegrenzen waar zij genieten van een welverdiende vakantie.

Ook Wethouder F. van Jurgensland viert op dit moment vakantie , maar er had weinig aan gemankeerd of onze Wethouder had aan den lijve kunnen ondervinden hoe het is om in een Italiaanse gevangenis vakantie te vieren.

Op de ochtend vlak voor zijn vertrek ging Burgemeester B. nog even bij Wethouder F. langs om hem een fijne vakantie toe te wensen. Ondertussen hielp hij hem nog even om de koffer achterop de Spartamet te binden.
Omdat Burgemeester B. op weg was naar het Gemeentehuis, had hij een nagenoeg identieke koffer bij zich met allerlei uiterst vertrouwelijke documenten. Waarschijnlijk heeft Burgemeester B. zijn eigen koffer met die van Wethouder F. verwisseld waardoor deze met geheime Staatsdocumenten op weg naar zijn vakantiebestemming in Italië vertrok.

Toen Burgemeester B. de Wethouder had uitgezwaaid op de Jurgensweg en in het Gemeentehuis zijn koffer opende om de stukken te lezen die hij volgende week nodig heeft tijdens een onderhoud met premier Balkenende, zag hij tot zijn verbazing o.a. een snorkel, blikken nasi, hagelslag, aardappels en een paspoort van Wethouder F.

Een dag later voltrok zich aan de Italiaanse grens echter een veel groter drama.

Tijdens een onverwachte grenscontrole werd Wethouder F. aangehouden en gesommeerd zijn koffer te openen. Bij het zien van zoveel Staatsgeheime papieren werd F. onmiddellijk in de boeien geslagen en door een anti terrorisme eenheid afgevoerd naar een zwaar bewaakte Italiaanse cel.

Gelukkig voor hem had het hoofd van deze eenheid, Joseppe S.P. Agetti, de Jurgenslander Fietsreflectorsticker op de Spartamet van Wethouder F. ontdekt en toen riep hij, wijzend op deze sticker, richting onze verbaasde Wethouder: ICH BIN EIN JURGENSLANDER!!!!!

Het bleek dat deze Italiaan al jaren tijdens de zomervakantie enkele weken vaste gast is op camping IJSSELZICHT aan de Verlengde Jurgensweg in Jurgensland. Hierna werd Wethouder F. als een ware VIP behandeld, dit alles op kosten van de Italiaanse Staat.

Wij verwachten onze Wethouder F. pas op de laatste zaterdag van augustus weer terug in Nederland.
Terug naar de inhoud