2005-07-31 Heimelijk gemaakte beelden schokken Jurgensland - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-07-31 Heimelijk gemaakte beelden schokken Jurgensland

nieuwsarchief
Een extra uitzending van de Lokale TV zender Jurgensland TV heeft gisteravond in Jurgensland en omgeving voor grote opschudding gezorgd.

Zo zagen de kijkers dat Mevrouw Anita (Parkeerbeheer) onder werktijd een gratis puntzak patat met extra mayo en een Colakroket accepteerde van de Jurgenslander Patatkraam teneinde een oogje dicht te knijpen bij foutparkeerders voor deze kraam.

Vervolgens kwam Wepmeester W. in beeld die enkele dozen met piepschuim, waarin zijn nieuwe privé PC verpakt zat, in de container achter het Gemeentehuis deponeerde en op kosten van de Jurgenslander belastingbetalers af liet voeren.

De Onkruitkiller (Mevrouw Yvonne) bleek met verboden onkruidbestrijdingsmiddelen de jaarlijkse Zonnebloemwedstrijd naar haar hand te zetten en zagen de verbaasde TV-kijkers haar de opkomende zonnebloemen van anderen besprenkelen met dit gif zodat zij als winnaar van de grootste zonnebloem zou eindigen.

Wethouder F. werd betrapt met de camera terwijl hij een grote jerrycan kerosine in ontvangst nam in de buurt van een nabij gelegen vliegveld en deze vliegtuigbrandstof vervolgens in de tank van zijn Spartamet goot.

Saillant detail: Jurgensland heeft bij monde van Wethouder F. laten weten voor uitbreiding van dit vliegveld te zijn.

Ook Burgemeester B. kwam in beeld: hij bleek nu al druk bezig om kratten met lege flesjes Echt Jurgenslander Bronwater te vullen met gewoon kraanwater om deze vervolgens op zondag 7 augustus, wanneer de grootste Boekenmarkt van Europa weer plaats zal vinden in buurgemeente Deventer, te gaan verkopen aan bezoekers van deze Boekenmarkt, die na een dag slenteren, dorstig terugkomen bij hun geparkeerde auto in Jurgensland en menen het heilzame bronwater achterover te slaan.

Al deze gebeurtenissen konden in de openbaarheid worden gebracht dankzij een op afstand bestuurbaar radiografisch speelgoedvliegtuigje waarin een webcam was verborgen die feilloos dit alles registreerde.

Onbekenden hebben deze beelden overgezet op een DVD en deze aangeboden aan de Lokale Televisiezender Jurgensland TV.

Jurgensland TV heeft geen moment geaarzeld en nog dezelfde avond een extra uitzending gewijd aan deze kwestie waarin de beelden getoond werden.

Niemand van de betrokken medewerkers van Jurgensland heeft nog een reactie gegeven op het gebeurde, want er staat met grote letters op de toegangsdeur van het Gemeentehuis te lezen: JURGENSLAND IS MET ZOMERVAKANTIE.
Terug naar de inhoud