2005-05-22 Peiling wijst uit: 100% NEE-stemmers in Jurgensland - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-05-22 Peiling wijst uit: 100% NEE-stemmers in Jurgensland

nieuwsarchief
Met de verkiezing voor de Europese grondwet in het verschiet heeft een enquete, gehouden door de Jurgenslander Gazet, overduidelijk aangetoond dat de inwoners van Jurgensland niet zitten te wachten op Europa.

Als eerste heeft onze journalist een paar uurtjes meegereden in de SRV-wagen van de Rijdende Verschman.

Alle zuivel kopende klanten bleken fel tegenstander te zijn van de goedkeuring van de Europese grondwet.

"Het gras voor onze koeien in de Jurgenslander weilanden is groen genoeg, proef de verse dagmelk maar eens!!", aldus een anonieme melkdrinker.

U stemt toch NEEHierna was het tijd voor lunchpauze en werd Den Eenigen Echten Jurgenschlander Patates Friteskraam bezocht.

Kreten als: "We hebben Europa niet nodig voor onze eerste klas Jurgenslander aardappels" en "Gelukkig worden hier de prijzen nog in oude vertrouwde guldens aangegeven" schalden door het eethuis.

Nadat de verslaggever zijn buik rond had gegeten, heeft hij zijn oor te luister gelegd op de Jurgenslander zaterdagmarkt.

"Heb je gezien wat er met Glennis Grace gebeurde in de voorronde van het Songfestival.......zo zal het ook gaan met Nederland in Europa als die Europese grondwet wordt aangenomen", aldus de verkoper van bloemenkraam de Duizendschoon.

Bij groente- en fruitkraam Den Reghten Banaan waren de meningen al niet anders.

"Waarom gooit de regering er bakken met belastinggeld tegenaan om ons JA te laten stemmen: dit klopt gewoon niet", roept kraameigenaar Aart Bey tegen onze reporter.

Aan het einde van de dag was het overduidelijk: Jurgensland stemt op 1 juni massaal NEE.


Terug naar de inhoud