2005-05-02 Juwelier aangehouden wegens oplichting - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-05-02 Juwelier aangehouden wegens oplichting

nieuwsarchief
Naar nu pas bekend geworden is, heeft de recherche na een diepgaand onderzoek enkele weken geleden de 49-jarige juwelier Jurgen Jan J. aangehouden op verdenking van oplichting en bedrog.

J. klom regelmatig 's nachts op de toren van Jurgensland om de wijzers van de torenklok vooruit te zetten, zodat argeloze voorbijgangers een defect aan hun horloge vermoedden.

Aangezien de winkel van J. in de nabijheid van de toren gevestigd is, liep men al snel juist bij hem naar binnen om het horloge te laten nakijken.

Na een tip van de medewerkster Parkeer Beheer, Mevr. Anita, is het onderzoek gestart omdat het haar opviel dat mensen telkens nieuwe parkeerkaartjes kochten omdat men in de veronderstelling verkeerde dat de parkeertijd reeds verstreken was, daar de torenklok meestal een tijd aanwees die ruim een half uur later was dan de werkelijke tijd.

Videobeelden gemaakt met een verborgen camera, die bij Mevr. Anita in haar slaapkamer was gepositioneerd en zicht heeft op de wijzerplaat, tonen aan hoe Jurgen Jan J. in het holst van de nacht de toren binnengaat en enkele minuten later de wijzers van de torenklok vooruit worden gezet.

Hierna ziet men J. overhaast de toren verlaten en terugkeren naar zijn nabijgelegen huis.

Mocht U ook slachtoffer zijn geworden van de praktijken van deze juwelier uit Jurgensland, dan kunt U kontakt opnemen met de Politiepost Jurgensland gevestigd aan de Jurgensweg.

Wel graag de nota van de reparatie tonen!!
Terug naar de inhoud