2005-04-19 Wethouder start Spartamet: Rome in juichstemming - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-04-19 Wethouder start Spartamet: Rome in juichstemming

nieuwsarchief
Hedenavond is het wethouder F. na lang sleutelen eindelijk weer gelukt om zijn Spartamet aan de praat te krijgen.

De afgelopen weken heeft hij telkenmale getracht om de Spartamet uit zijn winterslaap te halen. Echter bleek dit makkelijker gedacht dan gedaan. Na vele verwoede pogingen de motor aan te trappen ging de wethouder op internet naar informatie zoeken. Uiteindelijk kwam hij bij Giuseppes SpartametClinic in Rome uit. Eén kort emailtje was voldoende voor de wethouder om, getooid met weigerende Spartamet, de eerste de beste trein naar Rome te nemen.

Nog dezelfde middag, het was inmiddels bijna 6 uur geworden, kreeg Giuseppe de Spartamet weer aan de praat.

In eerste instantie sputterde de motor hevig tegen, edoch flink doortrappen en nitro-injectie bleken na enige minuten toch de nodige vruchten af te werpen. Luid hortend, stotend en grote wolken witte rook uitbrakend kwam de Spartamet weer tot leven. Na even flink de gashendel opengedraaid te hebben en de hele straat in de witte rook gezet te hebben hoorden zowel Giuseppe als wethouder F. een enorme meute juichen op het plein schuin achter de fietsenwinkel.

Wethouder F., nuchter als hij is, was erg blij dat ook de mensen op het grote plein blij waren dat zijn Spartamet het weer deed.
"Dit gejuich doet mij erg goed!" zei hij....

Hij begreep alleen niet dat de mensen hem verkeerd benoemden.. "Ik heet wethouder F., en geen Benedictus XVI"...
Terug naar de inhoud