2005-03-08 Dooi valt in, Sneeuwpop zorgt voor raadsel - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-03-08 Dooi valt in, Sneeuwpop zorgt voor raadsel

nieuwsarchief
Nu de temperatuur weer ruimschoots boven 0 graden is gestegen, is de sneeuw in rap tempo weggesmolten.

Ook in Jurgensland zijn de wegen weer schoon en de weilanden groen. Toen Burgemeester B. vanochtend naar het Gemeentehuis reed, kon hij zijn ogen niet geloven. In het weiland, op zo'n 50 meter afstand van het Jurgensmuurtje, was een metershoge sneeuwpop zichtbaar.

Terwijl Burgemeester B. vol verbazing aan de rand van het weiland stond te kijken, kwam ook Wethouder F. druk gebarend aanrijden op zijn Spartamet. Ook hij had geen idee hoe deze mega sneeuwpop, nu er geen sneeuw meer ligt, vannacht hier verrezen kon zijn.

Nog gekker wordt het als aan het eind van de werkdag, ondanks de zonneschijn en hoge temperaturen, de sneeuwpop nog gewoon intact is. Navraag bij de andere medewerkers van Jurgensland leverde geen nieuwe informatie op.

Wepmeester W. liet weten slechts sneeuw op zijn beeldscherm te zien, Mevr. Anita (Parkeerbeheer) geeft aan dat er voor Sneeuwpoppen geen parkeerverbod bestaat en Mevr. Yvonne (Onkruitkiller) was te druk met Sneeuwklokjes tellen.

Omdat het weiland vanwege de recente hoge waterstand nog een klei- en modderpoel is, kan het college van B&W en nieuwsgierige toeschouwers slechts per verrekijker een blik op de raadselachtige sneeuwman werpen.


Zelfs de piloot van de Jurgenslander weercommissie wist niet wat hij ervan moest denken...

Updeet: 18 maart 2005
Stond er vorige week nog een fantastische sneeuwpop te pronken in weiland 2a, sinds afgelopen woensdag is er niets meer van te vinden. Hoofdcommissaris Jurgens heeft 16 rechercheurs op de zaak gezet. Ze worden bijgestaan door een grote groep vrijwilligers die elke grasspriet omkeren, op zoek naar sporen. Een ontvreemding begint met een gedegen spooronderzoek, aldus Jurgens. Iedereen kan op TV zien hoe belangrijk een gedegen research is. Jurgens en zijn team hebben hun blik ook op Internet gericht, via Markplaats.nl worden steeds vaker gebruikte sneeuwpoppen aangeboden uit het Poolse circuit, voor absolute afbraakprijzen. Ze maken de markt helemaal kapot, moppert Sjaak Neeuwman, officiële importeur voor de gehele Benelux.
Volgende week wil Jurgens via de media het sneeuwpopdrama onder de aandacht brengen van de de Nederlandse bevolking. Gedacht wordt aan een item in "Vermist" of "Spoorloos". Naar verluid tonen ook de Mossad en de CIA belangstelling voor het raadselachtige drama in Jurgensland.


Dezelfde piloot van de Jurgenslander weercommissie verbaasde zich opnieuw.......

Updeet: 23 maart 2005
Inmiddels zijn er 10 dagen verstreken sinds de sneeuwpop uit Jurgensland verdween. Het rechercheteam is na een grondig sporenonderzoek teruggebracht tot 3 personen en een snuffelkat. Zjoske Jurgens is door een woedende menigte met een hooivork verjaagd uit Jurgensland, nadat hij durfde te suggereren dat de sneeuwpop heeeeeel misschien wel eens gewoon gesmolten zou kunnen zijn. Wij willen er niet aan, aldus burgemeester B. Pas wanneer er na een jaar nog steeds spoor is van onze pop, zullen wij hem officieel gesmolten verklaren. De vrijwilligers hebben inmiddels 4 verdroogte dropsalamanders, 8 zonnepitten, 5 paaseieren van vorig jaar en 4 kievitseieren gevonden. Maar een sneeuwpop, ho maar.


Een collega-piloot van de Jurgenslander weercommissie geloofde zijn ogen niet.......

Zelfs Mona nu ingeschakeld?

Beste Mona,

Begin deze maand hebben wij, B&W Jurgensland, een prachtige sneeuwpop gekregen, een anonieme gift.

Al snel raakten wij zeer gehecht aan onze nieuwe plaatsgenoot. Wij voerden hem worteltjes en als het erg koud werd deed de Burgemeester hem een extra wolletje aan. Plotseling echter sloeg het noodlot toe.

van de ene op de andere dag was onze sneeuwpop weg. Spoorloos verdwenen. Wij dachten eerst aan een grap van randgroepies uit het Jurgenslander Heropvoedingsgesticht. Na een gerichte ondervragingsactie van onze velwachter en zijn 26 assistenten moesten wij een rol van hen in deze droeve zaak uitsluiten. Inmiddels is het recherchebijstandteam opgeheven en zoeken wij, samen met 396 vrijwilligers al weken naar onze sneeuwpop. Dhr Jurgenschman heeft ons aangeraden contact te zoeken met bureau slachtofferhulp. Maar wij willen helemaal geen slachtpartij! Wij willen onze sneeuwman terug.

Weet u raad?

Antwoord van Mona:

Hier lopen de koude rillingen van over min rug!
Terug naar de inhoud