2005-01-15 Senseoautomaat Ontploft, Jurgensland Kunststuk Rijker - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2005-01-15 Senseoautomaat Ontploft, Jurgensland Kunststuk Rijker

nieuwsarchief
Vrijdagmiddag rond 16.00 uur wilden B&W van Jurgensland, onder het genot van een heerlijk bakje koffie, op de kamer van Wethouder F. zich alvast gaan voorbereiden op het weekend.

Al keuvelend over koetjes en kalfjes namen zij alvast een hap van de overheerlijke Jurgenslander Blubbertjes, welke Burgemeester B. uit de koekjestrommel tevoorschijn had gehaald en voor ieder op een schoteltje had neergelegd.

Plotseling weerklonk er een harde knal uit de cateringruimte waar de Senseoautomaat zich bevond en van schrik verslikte Wethouder F. zich in de kruimels van het Blubbertje.

Beide heren stoven als door een horde wespen achterna gezeten naar het koffieapparaat.

De ruimte zat van boven tot onder compleet onder de koffiedik.

Allerlei figuren hadden zich door de koffie-explosie op de wand afgetekend.

De ontploffing was veroorzaakt doordat Wethouder F. inkopen had gedaan bij de groothandel en enkele koolzuurpatronen voor de frisdrankautomaat, om de befaamde Jurgenslander Ranja Met Prik te produceren, zolang in de Senseoautomaat had gestopt om ze niet kwijt te raken.

In de grote haast om het weekend in te luiden vergat hij echter tijdens het koffiezetten deze patronen te verwijderen, waardoor een fikse ontploffing niet uit kon blijven.

Toevallig kwam enkele minuten na dit gebeuren de beroemde kunstschilder Klaes Jûrgensz op bezoek in het Gemeentehuis aan de Jurgensweg.

Onder het uiten van de nodige Oooh's!!!! en Aaaah's!!!!!! was Klaes Jûrgensz volledig betoverd door de, zoals hij het noemde, "sensationele, gedurfde kunstwerken" die zich door de rondspattende koffiedik op de muren hadden gevormd.

Vanaf heden is het nog 10 dagen lang mogelijk om onder deskundige uitleg van kunstschilder Klaes Jûrgensz een rondgang te maken langs deze koffiedikkunst.
Terug naar de inhoud