2004-11-28 Inval politie op zolderkamer bij burgemeester - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-11-28 Inval politie op zolderkamer bij burgemeester

nieuwsarchief
Zaterdagavond heeft een grote politiemacht een inval gedaan in het woonhuis van Burgemeester B. van Jurgensland.
Alle toegangswegen van en naar Jurgensland waren afgezet en de anders zo vredige plattelandsgemeente was nu hermetisch afgesloten van de buitenwereld.

Reden voor deze grootschalige politieactie waren beelden die een infrarood/warmtecamera aan boord van een politiehelikopter eerder deze week gemaakt had tijdens een vlucht boven Jurgensland.
Op deze beelden werd in één van de woonhuizen in Jurgensland een meer dan normale warmtebron waargenomen, wat kan duiden op groeilampen van een illegale wietkwekerij.
Nader onderzoek wees uit dat de getraceerde warmtebron zich op de zolder van het woonhuis van Burgemeester B. bevond.

Om precies 23.11 uur werd het sein gegeven om de woning binnen te treden.

Nadat met een doffe knal de voordeur geforceerd werd, stormden agenten de trap op naar de zolderkamer waar de illegale wietkwekerij vermoed werd.
Toen men hier echter met veel kabaal de vlizotrap opgeklommen was, trof men slechts verbaasde medewerkers van Jurgensland aan.

Rond een grote modelspoorbaan die nagenoeg de gehele zolderverdieping in beslag nam, had Wepmeester W., voorzien van conducteurspet, zojuist het vertreksein gegeven voor de personentrein die gereedstond op perron 2b.
Wethouder F. had de soldeerbout in zijn handen om een slecht kontaktje te solderen en de Onkruitkiller (Mevr.Yvonne) en de medewerkster Parkeerbeheer (Mevr. Anita) waren bezig om hapjes en drankjes op tafel te zetten.

Burgemeester B. schakelde nog een extra straalkachel aan op deze gure herfstavond.
Juist deze straalkachels waren er de oorzaak van dat de helikopter met infrarood/warmtecamera het huis van Burgemeester B. als uiterst verdacht object had aangemerkt.
Nadat deze pijnlijke blunder met wat glaasjes vocht was weggespoeld en de hoofdcommissaris en Wepmeester W. hun petten hadden omgeruild bleef het nog lang gezellig op de zolderkamer aan de Jurgensweg...........
Terug naar de inhoud