2004-09-11 Jurgensland schaft €uro af - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-09-11 Jurgensland schaft €uro af

nieuwsarchief
Inmiddels worden door vele winkels de muntjes van 1 en 2 Eurocent niet meer geaccepteerd en hierdoor krijgt men te maken met afgeronde bedragen bij de kassa.

Wethouder F. en Burgemeester B. vinden dit eigenlijk een niet te tolereren gang van zaken.

Vrijdag vond de gehele dag topoverleg plaats in de Burgemeesterskamer op het Gemeentehuis van Jurgensland en laat op de avond kwamen Wethouder F. en Burgemeester B. met een even geniale als eenvoudige oplossing om deze onverkwikkelijke afrondingspraktijken te omzeilen.

VANAF 1 OKTOBER 2004 ZAL IN JURGENSLAND DE EURO WORDEN AFGESCHAFT EN DE GULDEN WEER WORDEN INGEVOERD.

Reeds vele inwoners van Jurgensland hadden dit sensationele nieuwtje opgevangen en vanochtend was dit natuurlijk HET gespreksonderwerp op de Jurgenslander Zaterdagmarkt.

Diverse adhesiebetuigingen vielen B&W van Jurgensland ten deel inzake dit besluit.

Ook Wethouder F. was zeer in zijn nopjes met de herinvoering van de gulden.

" Straks kan ik tenminste weer voor een tientje mengsmering voor mijn Spartamet tanken, nu moet ik steeds zeggen: doet U mij maar voor 4,54 Euro brandstof..."

Wepmeester W., Mevr. Anita van Parkeerbeheer en de Onkruitkiller Mevr. Yvonne lieten bij navraag weten minder enthousiast te zijn over de afschaffing van de Euro.

Het blijkt dat Burgemeester B. en Wethouder F. hebben besloten de salarissen van deze medewerkers in ongewijzigde bedragen uit te betalen, maar dan in guldens i.p.v. Euro's.....

Burgemeester B. was niet bereikbaar voor commentaar aangezien hij de feestweek van de Oranjebuurt in Hoogeveen bezoekt en vanwege het optreden van Jannes in de feesttent zijn telefoon niet hoorde overgaan.
Terug naar de inhoud