2004-08-24 Jurgensland valt ten prooi aan studentengrap - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-08-24 Jurgensland valt ten prooi aan studentengrap

nieuwsarchief
Hedenochtend reed wethouder F. op zijn Spartamet zijn dagelijkse rondje langs de gemeentelijke eigendommen. Rijdend op de Jurgensweg zag hij iets nabij het Jurgensmuurtje wat nadere aandacht nodig had. Snel meerderde hij vaart om te zien wat er aan de hand was.

Op slechts 2 werst afstand van het Jurgensmuurtje ontwaarde hij een standbeeld welke daar die nacht nog moet zijn neergezet. Snel stapte hij af om te kijken of het Jurgensmuurtje geen schade had opgelopen. Gelukkig viel dit reuze mee, maar wat moest Jurgensland nu ineens met een standbeeld?

Snel spurtte hij op de pruttelende Spartamet naar het gemeentehuis alwaar hij burgemeester B in de koffiecorner aantrof. "Weet jij wat ik net gezien heb?" vroeg hij.

Ik zag net nabij het Jurgensmuurtje een standbeeld staan. Weet jij daar meer van af?

De burgemeester ontkende dit en samen gingen zij poolshoogte nemen.

Bij het standbeeld aangekomen bleek het om de bekende Nederlandse dichter Jacob Cats te gaan.

Hier begrijp ik helemaal niets van stamelde een ontdane Burgemeester die zich meer zorgen maakte over de zonnebloemenwedstrijd dan het standbeeld.

Wie zou hier nu weer achter zitten? Enkele minuten later kwam Mans de Oppermuurtjeswachter aangesneld op zijn opgevoerde rollerscates. Op het gemeentehuis was zojuist een fax binnengekomen waaruit bleek dat het plaatsen van dit standbeeld een studentengrap van de Jacob Catslaan bewoners uit Leiden bleek te zijn.

Inmiddels zijn de onderhandelingen om het beeld weer naar de rechtmatige eigenaar terug te brengen op niets uitgelopen.

Wordt vervolgd?.....
Terug naar de inhoud