2004-08-12 Onkruitkiller krijgt hoge onderscheiding - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-08-12 Onkruitkiller krijgt hoge onderscheiding

nieuwsarchief
Tijdens het jaarlijkse World Wide Onkruidbestrijdingscongres, dit jaar gehouden in het Nederlandse Urk, is aan de Onkruitkiller van Jurgensland, Mevr. Yvonne, een uitzonderlijk hoge onderscheiding uitgereikt.

Voor het derde achtereenvolgende jaar is het onkruid in Jurgensland, waarvoor zij verantwoordelijk is, het best bestreden.

Ook nu weer bleek vooral het weiland waarin het wereldberoemde Jurgensmuurtje gelegen is, als een prachtig biljartlaken te zijn.

Blijkt in andere gemeenten de gifspuit nog flink gebruikt te worden of worden er allerlei milieuvriendelijke middeltjes ingezet, de Onkruitkiller van Jurgensland gaat heel anders te werk.

"Gewoon ff een paar keer in de winter als de grond nog bevroren is met de vlammenwerper er overheen", is het even geniale als ontnuchterende antwoord van Mevr. Yvonne op de vraag hoe ze het toch altijd weer flikt.

Graag hadden wij een foto van de onderscheiding van onze Onkruitkiller geplaatst op de site, maar helaas is deze zoekgeraakt tussen de brandnetels en het Zevenblad in de achtertuin van Mevr. Yvonne.........
Terug naar de inhoud