2004-08-02 Zandkastelenwedstrijd valt in het water - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-08-02 Zandkastelenwedstrijd valt in het water

nieuwsarchief
Afgelopen middag was het op het Jurgenslander strand bij de IJssel een drukte van belang.

Honderden mensen waren weer afgekomen op de Jurgenslander Zandkastelenwedstrijd.

Velen waren al sinds gisteravond onafgebroken aan het werk geweest om de meest prachtige sculpturen te doen verrijzen.

Om 18.00 uur klonk een luide toeter ten teken dat de deelnemers hun activiteiten moesten staken.

Enkele minuten later betrad de jury het strijdtoneel om te beoordelen wie er dit jaar de Gouden Zandkorrel in ontvangst zou mogen nemen.

Zover kwam het echter niet want........enkele minuten hiervoor meent onze welbekende Wepmeester W. het immense opblaaszwembad in de achtertuin van zijn, op slechts een paar honderd meter stroomopwaarts gelegen, vakantiehuisje nog harder te moeten opblazen.

Met een oorverdovende knal spatte het zwembad plotseling uiteen en met donderend geweld baanden de honderduizenden liters water zich een weg naar de nabij gelegen IJssel.

Wepmeester W. heeft nog een vertwijfelde poging gedaan om het bad met een plakkertje van zijn Simson Fietsbandenreparatiedoosje te plakken, maar zag al snel in dat dit een verloren zaak was.

In een ommezien had de vloedgolf het Jurgenslaner strand bereikt.

De juryleden keken met verbazing naar de kolkende, alles verwoestende watermassa en voor zij er erg in hadden stonden ze al tot hun middel in het water.

Toen na enkele ogenblikken het water weer weggetrokken was en het strandje zichtbaar werd, barstten sommige deelnemers spontaan in huilen uit.

De kunstwerken die na uren van hard zwoegen, zweten en ploeteren te bewonderen waren, bleken allemaal als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen.

Doordat de uitbater van Den Eerschten Eenighen Echten Orginelen Jurgenslander Patatkraam spontaan aan alle deelnemers een zak patat beschikbaar stelde, was de stemming al snel weer opperbest.

Nieuwsflits In Jurgensland is gisteren een Hielenlikker opgepakt.De man die tot zijn daad kwam na een nieuwsbericht over een tenenlikker in Rotterdam gezien te hebben op de televisie is inmiddels over de gemeentegrens van Jurgensland gezet.

Terug naar de inhoud