2004-06-10 Jurgensland komt als eerste met de verkiezingsuitslag - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-06-10 Jurgensland komt als eerste met de verkiezingsuitslag

nieuwsarchief
Vandaag, donderdag 10 juni 2004, was het weer eens zover, alle boeren, burgers en buitenlui mochten na vijf lange jaren hun stem uitbrengen op onbekende Nederlanders die belust op macht en makkelijk te innen declaraties zonder daar ook daadwerkelijk één prestatie tegenover te stellen zichzelf op allerlei stemaffiches kenbaar hadden gemaakt.

Wendy's caravan, speciaal omgedoopt tot online-stemcentrale werd de hele dag druk bezocht. Dit kwam mede door de aktie die Wendy op touw had gezet om de niet stemmers en de zwevende kiezers over te halen alsnog een stem uit te brengen. Speciaal hiervoor had ze de oude grijze reutelende man aangesteld die haar onlangs nog met een klein kneepje in het zitvlees tot de realiteit had teruggebracht.

Haar motto was met grote letters op het spandoek voor de caravan geschreven: "Je knijpt hem pas als je gestemd hebt" .

Deze actie had tot gevolg dat de caravan regelmatig bol stond van de stemmers. Uiteindelijk bleek maar liefst 100% van alle stemgerechtigde Jurgenslanders ook daadwerkelijk hun stem te hebben uitgebracht.

Aan het einde van deze goed verlopen middag kwam er nog domper op de feestvreugde. Een zweverig pratend ministerieel manneke kwam op zijn fiets aangezoefd en deelde de burgemeester en wethouder ten overstaan van het voltallig stembureauteam mee dat de uitslagen nog niet gepubliceerd mochten worden.
Dit omdat anders de andere Europese kiezers beinvloed zouden worden.

Helaas bleken de gegevens net hiervoor al via de onderwatertrein naar de Jurgenslander Gazet onderweg te zijn. De persen konden niet meer gestopt worden.

Duidelijk teleurgesteld droop de fietser weer af richting tweede kamer waar hij zichzelf om 4 uur tegoed deed aan een kop oververhitte staatsecretaris wijs cup-a-soup.

Terug naar de inhoud