2004-06-05 's Werelds eerste onderwatertrein rijdt in Jurgensland - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-06-05 's Werelds eerste onderwatertrein rijdt in Jurgensland

nieuwsarchief
Zaterdagochtend om 11.00 uur was het dan zover: Op perron 18a van Station Jurgensland Centraal weerklonk een snerpend fluitje, ten teken dat de Jurgenslander Onderwater Express kon vertrekken.

Over de spoorlijn gelegen aan de Jurgensweg NZ volgde de trein gehoorzaam de rails die langs de Kooi'nsloate door de uiterwaarden uiteindelijk de IJssel induiken.

Met een geweldige plons verdween de Jurgenslander Onderwater Express onder het wateroppervlak om via de rails, die honderden meters op de rivierbodem van de IJssel liggen, uiteindelijk weer vlak voor de Gemeentegrens bij Wilp, boven water te komen.

Halverwege was een tussenstop gemaakt bij het enigste onderwater treinstation ter wereld:Station Jurgensland Onder N.A.P.

Na afloop van hun rit waren de passagiers wild enthousiast over het sensationele uitzicht vanaf de rivierbodem.

De MTBEEOTJ (Maatschappij Ter Bevordering Eenen Electrischen Onderwatertrein Jurgensland) sprak van een historische dag in de treingeschiedenis.

Voor Wepmeester W., Onkruitkiller Y., Wethouder F. en Burgemeester B., die allen in de Jurgenslander VIP wagon zaten als genodigden, verliep de reis minder voorspoedig: zij hadden vanwege het zonnige weer de raampjes opengezet in hun coupé..........
Terug naar de inhoud