2004-05-17 Zonnebloemenoorlog in Jurgensland - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-05-17 Zonnebloemenoorlog in Jurgensland

nieuwsarchief
Er is een conflict ontstaan binnen het hechte team van B&W Jurgensland.
Het lijkt erop dat B. in de nacht van maandag op dinsdag kunstmest bij zijn zonnebloemenpitten heeft gestrooid. Die van F. heeft hij expres overgeslagen.
Gevolg: de omgeving van het Jurgensmuurtje is inmiddels overwoekerd door B-zonnebloemen, terwijl de piepkleine kiempjes van de pitjes van F. worden gesmoord in hun tekort aan zonlicht en regenwater.

Op bovenstaande foto is duidelijk te zien dat de zonnebloemen van Burgemeester B. een veel betere voeding hadden dan het priegelige flutbloempje van Wethouder F.
F. heeft inmiddels de Onkruitkiller gevraagd om de grasmaaier er overheen te halen.
De onkruitkiller heeft inmiddels via persbureau Interfax laten weten dat de messen geslepen zijn en zij iedere minuut kan toeslaan....
De stichting "Vrienden van de Jurgenslander Dropsalamander" zijn echter ernstig ontstemd over deze brute handelswijze. "Als dit uit de hand loopt kan je ook de Dropsalamander wel gedag zeggen", aldus Johannes Jurgens, voorzitter van de stichting.

Aanvulling

Onkruitkiller laat er geen gras over groeien!
Na de wanhoopskreet van wethouder F. heeft de onkruitkiller haar voornemens omgezet in keiharde aktie. Inmiddels komen in de zonnebloemenzee de contouren van het Jurgensmuurtje al weer in beeld...
Terug naar de inhoud