2004-04-12 Paasvuur loopt volledig uit de hand - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-04-12 Paasvuur loopt volledig uit de hand

nieuwsarchief
Op Eerste Paasdag klokslag 22.00 uur ontstaken Wethouder F. en Burgemeester B. traditiegetrouw het Paasvuur in Jurgenland.

De enorme berg van takken en hout zou de kijkers en inwoners van Jurgensland uren bezig houden dachten de Wethouder en Burgemeester.

Deze voorspelling bleek geheel juist te zijn, maar de manier waarop was toch iets anders dan dat beide heren bedoeld hadden.

Reeds vlak nadat de berg vlam gevat had, ontwikkelden zich de eerste grote rookwolken.

Na een kwartier zochten de kijkers een goed heenkomen want een ondoordringbare mist van rook verspreidde zich als een deken over Jurgensland.

De Jurgenslandermilieuinspectie kwam meteen ter plekke in witte pakken om onderzoek te doen wat de oorzaak van deze enorme rookontwikkeling was.

Onderzoek wees al snel uit dat er diverse jerrycans boordevol met oude onbruikbare 3 takt Spartamet mengsmering, diverse verboden onkruidverdelgingsmiddelen, plastic en houten verpakkingen van relatiegeschenken en duizenden oude floppy's in de Paasbult gegooid waren onder het mom van: zo, daar zijn we mooi vanaf.

Na een nacht van ramen en deuren dichthouden konden de inwoners van Jurgensland de volgende dag weer letterlijk opgelucht adem halen en trok de rook langzaam op.

Wie de daders van deze onverkwikkelijke zaak zijn, zal tot op de bodem uitgezocht worden.
Terug naar de inhoud