2004-01-16 Jurgenslander hoogwatervlag binnen 2 minuten gestolen - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-01-16 Jurgenslander hoogwatervlag binnen 2 minuten gestolen

nieuwsarchief
Doordat de IJsel de afgelopen dagen in rap tempo is gestegen, was afgelopen middag het moment daar dat
Waterstandenopnemer B. voor het eerst de Jurgenslander Hoogwatervlag op de paal aan het schuifje van het Jurgensmuurtje kon bevestigen.

In naam van de JurgenslanderhoogenlaagwatercatastrĂ´phenalarmbeschermingscentrale hees Waterstandenopnemer B. deze speciale vlag omdat de waterstand van 4.40 m. overschreden dreigde te worden: als men dan het schuifje niet sluit lopen de Jurgenslander uiterwaarden onder water.
Dat voorwerpen uit Jurgensland zeer gewild zijn was ons bekend, maar wat er vanmiddag is gebeurd deed de meest doorgewinterde Jurgenslander vreemd opkijken.
Terwijl Waterstandenopnemer B. na het sluiten van de schuif en het bevestigen van de Hoogwatervlag (bedrukt met het logo en website-adres van Jurgensland) met zijn laarzen aan door het reeds opkomende IJselwater terugliep via de weilanden naar de Jurgenslander Molen, alwaar een dampende kop chocola op hem stond te wachten, verscheen er plotseling een zeer laag vliegende helikopter.

De lucht, zoals deze er uit zag, net nadat de helikopter vertrokken was...
Deze bleef even stilhangen boven het Jurgensmuurtje om vervolgens d.m.v. een soort grijparm de Hoogwatervlag van de paal los te trekken waarbij door het grove geweld de schuif in het muurtje weer werd geopend en het rivierwater onbelemmerd de uiterwaarden in kon stromen.

Zo snel als de helikopter gekomen was, verdween deze ook weer, Waterstandenopnemer B. in verbijstering achterlatend.


Zelfs deze eend was net zo verbijstert als de waterstandenopnemer...
Terug naar de inhoud