2003-12-38 Jurgensland mist jaarwisseling - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2003-12-38 Jurgensland mist jaarwisseling

nieuwsarchief
Het is woensdagavond 31 december als de medewerkers van Jurgensland gezellig bij elkaar zitten in het Gemeentehuis van Jurgensland.

De schaal met oliebollen van Den Eersten Eenigen Echten Jurgenschlander Oliebollenkraam wordt door de aanwezigen regelmatig geplunderd en de flessen Jurgensbitter gaan vlot van hand tot hand.

Wethouder F. zet de het volume van de CD speler een tandje hoger en luid weerklinkt Gerald Fuchs door het pand.

De stemming is opperbest en bij menigeen zijn door het toenemende alcoholpromilage al fikse "kruuskes in de ogen " waarneembaar.

Niemand slaat acht op de wijzers van de klok die in een razend tempo op de jaarwisseling afstevenen.

Doordat het gezelschap luidkeels met de muziek meezingt, heeft niemand door dat het inmiddels twaalf uur is geweest en 2004 een feit is.

Ook de knallen van het vuurwerk dringen niet door, want men is in de veronderstelling dat Burgemeester B. zojuist met enkele kanonslagen de lastige kat poogde te verjagen uit tuin van het Gemeentehuis.

Pas rond 02.30 uur is het Wepmeester W. die tot schrik van een ieder bemerkt dat de jaarwisseling door ons Jurgenslander gezelschap gemist is.

"Daar neem ik nog een oliebol op", schreeuwt de Onkruitkiller.

Maar wat men dan constateert grenst aan het onvoorstelbare.

Ieder kontakt met de buitenwereld lijkt onmogelijk.

Het is alsof men in een tijdsvacuum zit en tegen een ondoordringbare en onzichtbare muur loopt.

Inmiddels geeft de kalender, een week nadat de rest van de wereld oud en nieuw gevierd heeft, in het Gemeentehuis van Jurgensland woensdag 38 december 2003 aan.

Vanavond, precies 1 week na dato, zal men in Jurgensland gaan proberen om op 00.00 uur alsnog oud en nieuw te vieren en op deze wijze hoopt men in 2004 terecht te komen.

Talloze wetenschappers uit de hele wereld hebben zich inmiddels op deze zaak gestort maar slagen er niet in om een verklaring te geven over wat hier in Jurgensland gaande is.
Terug naar de inhoud