2003-12-25 Boer Jurgens doet wonderbaarlijke ontdekking - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2003-12-25 Boer Jurgens doet wonderbaarlijke ontdekking

nieuwsarchief
"toen ik vannacht uut mien roam noar buut'n kiek zag ik 'n vreemde vlam noar bened'n komm'n. Ik ben toen gelijk noar buut'n gegoan om te zien wat het was", aldus een zichtbaar ontdane boer J. Jurgens.

Wat blijkt: in de nacht van woensdag op donderdag kwam er plotsklaps uit heldere hemel met een enorme snelheid een vreemd voorwerp aan een parachute naar beneden zetten.
De vlammen waarop boer Jurgens doelde bleken afkomstig te zijn van het later op zijn erf aangetroffen vliegende voorwerp dat de dampkring aan het doorbreken was.

"Ik zou krek niet wet'n wat het was. Moar het rar'n ding piepte vreemd, ut klonk van Blur Blur...., dus heb ik 'm moar een poar flink'n rotschopp'n gegev'n (Dat doe ik ook altied bij mien koei'n als die nie luuster'n will'n).
Noa de derd'n schop kapte die dermet, ut zal wel iets van die kwajongn's uut Wilp benne", briest boer Jurgens.

Gelukkig was boer Jurgens nog zo attent om ons te bellen zodat wij een foto van het vreemde ding konden maken, waarna hij het hele ding achterop zijn trekker heeft meegenomen naar zijn varkensstal.

Niet lang hierna begon het danig te sneeuwen zodat ook de laatste sporen van dit vreemde ding spoedig waren uitgewist.Het vreemde voorwerp zoals dat in de nacht van woensdag op donderdag op het erf van boer Jurgens neerkwam.
Terug naar de inhoud